20 manieren om effectief SEO toe te passen voor je WordPress website (infographic)
Laatste update: 10 mei 2013

WordPress wordt een steeds populairder platform, maar daardoor kun je nog wel eens het overzicht kwijt raken. Daarom is het maar goed dat er af en toe een infographic gemaakt wordt met handige tips om effectief SEO toe te passen binnen je WordPress website.

Waarom WordPress

Waar ik iedere week op Slagter Media een interview publiceer met een online ondernemer of marketeer, werd ik zelf recent geïnterviewd door Yvonne Alefs op Van wens naar Website. Dit was erg leuk om te doen en heeft mij weer eens laten inzien waarom ik graag WordPress gebruik.

Naar aanleiding daarvan ging ik eens op zoek naar een interessante infographic over WordPress. Daarbij stuitte ik op de infographic van Rightway Solution.

In de infographic worden de 20 meest effectieve optimalisatiemanieren voor WordPress gegeven, die vooral handig kunnen zijn voor kleinere bedrijven. Hieronder ga ik er dieper op een aantal mogelijkheden in.

WordPress thema en plugins

De basis van iedere WordPress website zijn het thema en de plugins die je gebruikt. Ik verwacht dat veel startende ondernemers zullen kiezen voor een gratis WordPress theme, ik deed dat in ieder geval wel.

Maar voor slechts een paar dollar heb je tegenwoordig al erg mooie thema’s. De WordPress themes van Slagter Media en Make-up Your Stash zijn bijvoorbeeld afkomstig van WooThemes, mede vanwege hun goede support.

Daarnaast zijn plugins een essentieel onderdeel van je WordPress website (mocht je willen weten welke wij meestal gebruiken, stuur dan gerust een bericht). Met behulp van deze plugins kun je onder meer je website sneller maken, goede beschrijvingen voor je pagina’s toevoegen of bijvoorbeeld spamberichten tegengaan. Dit draagt allemaal bij aan de verbetering van je SEO.

Content!

Een van de andere belangrijke redenen waarom ik WordPress gebruik is dat je gemakkelijk nieuwe pagina’s kunt toevoegen of berichten kunt plaatsen. Dit essentieel om je content marketing te laten slagen en is naar mijn mening een van de belangrijkste aspecten geworden van SEO. De content is namelijk het hart van je WordPress website en draagt op langere termijn bij aan je zoekresultaten.

Social media spelen echter een steeds belangrijke rol binnen SEO. Zorg er daarom allereerst voor dat je op je website een plugin hebt waarmee bezoekers gemakkelijk je content via social media kunnen delen. Daarnaast moet je natuurlijk zelf ook je content onder de aandacht brengen via social media. Ik heb bijvoorbeeld gemerkt dat Linkedin erg effectief is voor mijn artikelen.

Denk echter niet voor je SEO aan tekst, maar ook aan video of infographics. Onze infographic over social media in de agrarische sector heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat wij steeds vaker worden gevonden door agrarische bedrijven die meer willen weten over de inzet van content marketing.

20 manieren om effectief SEO toe te passen (infographic

WordPress hulp nodig?

Heb je hulp nodig voor het opzetten van je WordPress website? Neem gerust een contact met ons op. Als wij je niet kunnen helpen, hebben wij ook genoeg mensen in ons netwerk die je wellicht van dienst kunnen zijn.

Alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *