20 redenen om over te stappen op Google plus (infographic)
Laatste update: 11 mei 2012

Zoals elke vrijdag plaats ik hier een infographic die te maken heeft met online media. Deze week vond ik een interessante infographic over Google Plus. Zelf gebruik ik Google Plus al een tijdje, maar ik merk dat veel vrienden van mij dit nog niet doen. Daardoor is de interactie voor mij op het platform nog niet zo hoog als op bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

Denk jij erover na om over te stappen op Google Plus? Hieronder hebben de mensen achter Infographic Labs een interessante infographic opgesteld waar ook ik veel van heb geleerd.

 1. Integratie met andere Google diensten. Als je al Gmail, Google Docs, Picasa of andere Google diensten gebruikt, is Google+ voor je sociale netwerk bijna vanzelfsprekend.
 2. Cirkels zijn fantastisch. De cirkels in Google+ zijn een meer natuurlijke manier om je vriendschappen te ordenen, waardoor deze meer lijken op relaties in ‘het echte leven’.
 3. Betere mobiele applicatie. De app van Google+ laad veel sneller en heeft een beter design. Het werkt nog beter als je telefoon ook op Google’s besturingssysteem Android draait (wat in mijn geval zo is met een Samsung Galaxy SII).
 4. Houd controle over je bezittingen. Google’s ‘Data Liberation’ optie biedt de mogelijkheid dat je al jouw data kunt oppakken en ermee weglopen wanneer jij dat wilt.
 5. Foto taggen. Het aanwijzen van iemand op een foto in Google+ biedt betere privacy opties.
 6. Hangouts. Dit wordt vaak de beste optie van Google+ genoemd. Hangouts zijn een soort chatrooms op steroïden. Recent heeft Google+ daar de mogelijkheid aan toegevoegd om via hangouts documenten te delen.
 7. Privacy settings. Alhoewel Facbook soortgelijke privacy settings heeft, zijn deze veel vanzelfsprekender te activeren bij Google+.
 8. Gemakkelijker profiel. Het opzetten van een profiel in Google+ is erg gemakkelijk en als je al gebruik maakt van andere diensten van Google zal het een fluitje van een cent zijn.
 9. Browser integratie. Google heeft iets dat Facebook en Twitter niet hebben, namelijk zijn eigen browser, Chrome.
 10. Hot topics. Weten wat momenteel ‘hot’ is op Google+ is leuk, maar wordt interessanter met de mogelijkheden om deze aan te passen aan jouw wensen.
 11. Betere zoekmogelijkheden. Het is bijna vanzelfsprekend dat Google+ betere zoekmogelijkheden biedt dan zijn concurrenten, aangezien dit het fundament is van Google.
 12. Elegante notificaties. Notificaties zijn erg handig voor mensen aangezien we steeds meer zijn gaan multitasken. Wanneer er een melding komt kun je direct diverse handelingen plegen, zelfs wanneer je niet op de Google+-pagina zit.
 13. Geen vriendenverzoeken. In tegenstelling tot andere netwerken zijn er geen vriendenverzoeken op Google+. Je kunt wanneer je maar wilt iemand toevoegen of verwijderen uit een van je cirkels.
 14. Minder opsmuk. Mensen stapten over van Facebook naar Google+ in de hoop op een ‘schoner design’. Google+ is in ieder geval overzichtelijker.
 15. Betere advertenties. Google gaat snel advertenties tonen. Gezien Google’s ervaring met AdWords en statistieken, mag verwacht worden dat deze beter richt zullen zijn op jouw interesses.
 16. Betere implementatie van games. Uitnodigingen op Facebook om mee te doen aan een spelletje kan op een gegeven moment zeer irritant worden. De implementatie van games op Google+ is een stuk minder opdringerig.
 17. Veiliger delen. Google+ geeft je de mogelijkheid om een privacy label toe te voegen aan elke soort content die je deelt, op het moment dat je deze verspreidt.
 18. Beter voor bedrijven. Gezien het feit dat Google marktleider is op het gebied van online search, kan het maken van een bedrijfspagina op Google+ je bedrijf helpen om beter zichtbaar te worden in de zoekresultaten.
 19. Single post muting. Dit biedt de mogelijkheid om in de Google+ berichtenstroom gemakkelijk en snel berichten te verwijderen.
 20. Fotogalerij implementatie. Google’s fotogalerijen zijn erg mooi en bieden veel mogelijkheden.

Ben jij al overgestapt op Google Plus?

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *