5 ideeën voor je blog als je geen idee meer hebt
Laatste update: 20 augustus 2012

Geregeld krijg ik complimenten van mensen over mijn blog en dat zij het knap vinden dat ik er de tijd voor vrij weet te maken (wat natuurlijk hartstikke leuk is, iedereen bedankt!). Maar ook ik weet dat er wel eens momenten zijn dat je totaal geen inspiratie meer hebt voor je blog, ik heb daar namelijk wel eens mee te maken.

Wat voor mij helpt is dat ik schrijven leuk vind, dus dat de drempel lager ligt. Natuurlijk moet je wel waardevolle en unieke content schrijven en ook ik heb wel eens minder inspiratie. Als dat gebeurt kijk ik altijd eerst even naar deze infographic met 22 tips.

Als je werkt met een strak schema waarin je artikelen publiceert kom je echter wel eens onder tijdsdruk te staan. Je hebt dan 2 opties; je slaat een keer over of je gaat gewoon iets schrijven. Als je een strakke kalender hebt, is overslaan eigenlijk geen optie. Maar hoe kom je dan aan unieke content die toch waardevol is voor je lezers?

Hier zijn 5 ideeën voor je blog en waar je nog vandaag mee aan de slag kunt.

Raadpleeg je lezers

Stel aan je bezoekers een vraag waarvan je weet dat die een hoop reacties gaat opleveren. Als je een blog hebt over marketing, is bijvoorbeeld  ‘Welk social media platform genereert verkeer die ook daadwerkelijk tot verkopen leiden?’een simpele vraag om mee te beginnen.

Bij andere blogs is het zelfs nog gemakkelijker. Bij een kookblog kun je bijvoorbeeld vragen wat iemands favoriete chocoladerecept is. Voor een gezondheidsblog kun je vragen welke vitaminepillen favoriet zijn onder je lezers.

Een bijkomend voordeel is dat je alle reacties in principe kunt gebruiken voor toekomstige artikelen, zeker omdat het tijdloos is. Daarnaast beantwoord je direct een vraag die bij mensen leeft en raken je bezoekers meer betrokken.

Linklijst

Iedere dag kom ik verschillende artikelen tegen die het lezen waard zijn, maar waar ik dan geen tijd voor heb om te lezen. Uiteindelijk kom ik er niet aan toe of lees ik ze op een later moment. Maar om deze ‘pareltjes’ te vinden kost tijd.

Om jouw lezers deze tijd te besparen kun je als ‘content curator’ optreden en voor hen alvast artikelen selecteren die volgens jou interessant zijn voor je lezers. Iedereen waardeert een nuttig artikel en een lijst met interessante links is altijd nuttig. Je helpt mensen te focussen op artikelen die al door jou zijn goedgekeurd en je bespaart hen tijd. Een website binnen content marketing die dit goed doet is SEOCopywriting.com, waarin iedere week een overzicht staat met nuttige content marketing artikelen.

Of je verzamelt een lijst met websites die volgens jou interessant zijn, wat Online Marketing Platform 000.nl goed doet. Geregeld staat daar een lijst met de populairste online marketing blogs (Slagter Media staat op plaats 20, hartstikke gaaf!).

Favorietenlijst

Je kunt ook iets soortgelijks doen met je eigen content. Pak de 10 beste artikelen van je blog en maak een herinneringsartikel voor je lezers. Vertel hen waarom je deze artikelen zo goed vind en wat ze deden voor je blogsucces.

Mijn beste artikelen

Als je veel gastblogs schrijft is het niet te voorkomen dat je lezers deze niet lezen. Je kunt deze echter (nogmaals) onder de aandacht brengen met een apart artikel op je eigen blog. Creëer een lijst van artikelen met links naar je beste gastblogs.

Voor de meeste lezers van je blog zullen deze artikelen en websites nieuw zijn, omdat je niet kunt verwachten dat ze alles van je zullen lezen. Door te zeggen dat je trots bent op deze artikelen creëer je namelijk vertrouwen.

Tutorial van de week

Dit is een prima manier om andermans content te gebruiken voor je eigen artikelen. Je kunt gedetailleerde tutorials met tekst maken of zelfs nog beter, door een video van de week te selecteren van het onderwerp van de maand.

Stel dat je bijvoorbeeld in september zoveel mogelijk wilt vertellen over hoe je het beste een blog kunt beheren. Als je dan een keer nog niet een artikel klaar hebt staan, kun je een video plaatsen van een van de autoritaire kanalen (Frankwatching maakt bijvoorbeeld regelmatig interessante video’s), waarin het monitoren van je blog wordt behandeld.

Conclusie

Dit zijn slechts 5 ideeën die je kunt toepassen, maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Worstel je vaak met het schrijven van leuke artikelen? Dan kun je ook eens contact opnemen met Lydia Lijkendijkdie ik recent heb leren kennen naar aanleiding van mijn eigen blogs en mensen onder meer helpt om creatiever te worden met teksten.

Afbeelding: FreeDigitalPhotos.net

1 Reactie

  1. Marloes

    Leuke tips! Dit kan ik zeker gebruiken. Die nare ‘writers block’ zit nu op mij. Grrrr!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *