Ik heb al meerdere artikelen geschreven over hoe waardevol het kan zijn om een blog te hebben. Bijvoorbeeld 20 manieren om leads te generen met je blog of mijn artikel over verse spam. Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat het belangrijk is om met enige regelmaat verse content te hebben op je website.

Succesvol bloggen

De discussie die recent echter is ontstaan, is hoeveel artikelen je per week moet schrijven om een succesvolle blog te hebben en een grote schare fans te krijgen. De een zal zeggen dat je elke dag moet bloggen, terwijl een ander een keer per week genoeg zal vinden. Verder zullen er mensen zijn die vinden dat je moet bloggen wanneer je iets te vertellen hebt, iets wat ik erg vaag vindt aangezien iedereen andere interesses heeft.

Eerlijk gezegd vind ik dat hier geen duidelijk antwoord op te geven is, althans geen juist of fout antwoord. Ik schrijf zelf consistent drie keer per week een artikel voor mijn blog en dat vind ik persoonlijk best veel. Ik merk wel dat mijn ‘fans’ het prettig vinden dat er een bepaalde lijn zit in het aantal artikelen dat op mijn blog wordt geplaatst. Het enige juiste antwoord is dat jij degene bent die bepaalt hoeveel artikelen je per week wilt schrijven.

Schrijf zoals je spreekt

Wanneer je begint met je blog probeer dan te schrijven zoals je spreekt. Een aantal zeer nuttige tips vindt je op de blog van René Greve, waar James Hardenberg van GetFoundOnline tevens uitlegt dat je niet al te veel moet letten op de zoekwoordendichtheid bij het schrijven van de tekst, omdat anders de tekst geen vloeiend geheel wordt. Lees ook eens deze 10 stappen om je eigen schrijfstijl te vinden.

Hoeveel keer per week schrijf jij een artikel voor je blog en heb je nog tips?