Freelancer van het jaar (FOTY) Awards en waarom ik je stem goed kan gebruiken
Laatste update: 21 oktober 2013

Recent ben ik uitgenodigd om mee te doen aan de FOTY Awards, een verkiezing voor de beste freelancer van Nederland. Na een geslaagde social media actie sta ik inmiddels hoog in de ranglijst wat supergaaf is, maar ik zou je hulp goed kunnen gebruiken!

Via deze plek wil ik allereerst iedereen die al op mij heeft gestemd bedanken! Ik kan alleen maar blij zijn met zoveel vertrouwen. Wil je nog stemmen? Klik dan hier.

Voor wie?

Freelancer van het jaar awardsGoed, de FOTY Awards, wat is dat nou eigenlijk? FOTY staat voor Freelancer Of The Year of in gewoon Nederlands freelancer van het jaar. De FOTY Awards zijn in het leven geroepen voor iedereen die zzp’er, freelancer, interim professional of zelfstandige is.

Met Slagter Media voldoe ik natuurlijk aan deze criteria, aangezien ik op regelmatige basis als freelance tekstschrijver werkzaam ben.

De FOTY Arwards is onder meer opgezet door Robbie en Jeroen Sakkers van Victor Mundi. Het leuke daaraan is dat zij gevestigd zijn in Noordbeemster, wat redelijk dicht bij mij in de buurt zit. Ik vind het in ieder geval een leuk en slim initiatief, aangezien deze groep alleen maar groeiende is.

Hieronder een video van de oprichters van Victor Mundi.

[youtube]http://youtu.be/qeTHTuF8B3w[/youtube]

Wat kun je winnen?

Natuurlijk zijn er voor de freelancers die als hoogste in de ranglijst weten te eindigen mooie prijzen te vergeven. Het totale prijzenpakket heeft een waarde van maar liefst €50.000:

  • De hoofdprijs is 1 jaar lang rijden in een nieuwe auto
  • De 1e prijs is €5000 + €20.000 aan mediawaarde
  • De 2e prijs is een iPhone 5S + iPad Retina
  • De 3e prijs is 1 jaar lang een flexibele werkplek in Nederland
  • De 4e prijs is een eenjarig abonnement op het Financieele Dagblad
  • De 5e prijs is een eenjarig lidmaatschap bij de BNR Businessclub

Verder wint de freelancer met de meeste stemmen 10 vrijkaarten in de Ziggo Dome voor een concert naar keuze, terwijl de freelancer met de beste presentatie 1 mobiliteitskaart van XXImo wint ter waarde van €2500. Het is dus zeker de moeite waard om als freelancer mee te doen.

Nominatie FOTY Awards

Naast het feit dat er leuke prijzen te winnen zijn leek het mij ook een leuk idee om eens te kijken hoe hoog ik kan eindigen. Zoals ze zelf al zeggen bij de FOTY Awards win je als deelnemer ook eeuwige roem.

Om genomineerd te worden moet je eerst 10 stemmen verzamelen, dus dat betekende voor mij de eerste horde. Nu zijn er verschillende manieren om stemmen te verzamelen.

Ik besloot om mijn nominatie eerst via Twitter onder de aandacht te brengen. Als snel leidde dit tot leuke reacties zoals van Grafidome (Jacqueline) uit Rotterdam:


Mijn pitch is dat ik anderen graag wil laten meedelen in het succes, omdat ik daardoor nog betere producten kan creëren. Dit was voor Grafidome overtuigend genoeg om op mij te stemmen.

En niet alleen Grafidome besloot om op mij te stemmen. Al snel ontving ik van een e-mail waarin ik werd gefeliciteerd met mijn bronzen nominatie! Ik had dus de eerste 10 stemmen gehaald.

Om er wat meer ruchtbaarheid aan te geven besloot ik vervolgens om een oproep op Facebook te zetten.

Natuurlijk is Facebook een goed kanaal om zo’n actie onder de aandacht te brengen. Ik heb er veel vrienden zitten die het mij gunnen en iedereen die op mij stemt kan dit laten weten via Facebook. Daardoor zien nog meer mensen het en is het eigenlijk net een olievlek die zich verspreidt.

Freelancer of the year FOTY Facebook

Dit zorgde ervoor dat ik al snel een zilveren (25 stemmen) en vervolgens zelfs gouden nominatie (50 stemmen) op zak had.

Mede daardoor stond ik op zaterdag 19 oktober, een dag na mijn nominatie, in de top-100 en zelfs op een gedeelde 15e plek. Supergaaf!

Freelancer van het jaar awards

Andere genomineerde freelancers

Het leek mij ook leuk om direct even de andere freelancers die bij mij in de buurt staan op de ranglijst onder de aandacht te brengen. Natuurlijk is dit tijdsgebonden, aangezien de rangschikking weer snel kan wijzigen.

Ik zie dit als sterke mond-tot-mond reclame, aangezien freelancers met veel stemmen een goede reputatie hebben. Misschien heb jij toevallig nog een goede freelancer nodig…

Mijn pitch

Op mijn profielpagina vind je onder meer mijn pitch:

Hey,

Mijn naam is Christian Slagter (1985), online ondernemer en gepassioneerd om bedrijven te helpen het maximale rendement uit hun online activiteiten te halen. Daarnaast ben ik bezig met een aantal eigen toffe projecten.

Als boerenzoon houd ik van een nuchtere aanpak en richt ik mij sinds 2010 met Slagter Media op de inhoud. Op mijn website schrijf ik regelmatig artikelen om je te helpen en te inspireren. Daarnaast help ik andere ondernemers graag, waarbij eerlijkheid en langetermijn hoog in het vaandel staan.

Waarom?
Internet is niet meer uit ons leven weg te denken. Bedrijven worden daarbij steeds meer online uitgevers. Er is echter nog veel onduidelijk over de mogelijkheden.

Hoe?
Door bedrijven ervan bewust te maken dat content op langere termijn het meeste rendement oplevert. Met behulp van artikelen op mijn blog, maar ook via cursussen en workshops.

Wat?
Samen met mijn partner Saskia realiseren wij verschillende soorten content (tekst, video, infographics), om die vervolgens via marketing onder de aandacht te brengen.

Waarom zou je op mij stemmen?
Als ik win wil ik jou laten meedelen in het succes. Ik kan daardoor namelijk nog betere producten creëren die jou kunnen helpen (nog meer) online succes te boeken. Stem daarom op mij!

Mocht je vinden dat mijn pitch nog beter kan laat het dan gerust weten.

Help jij mij de FOTY Awards te winnen?

Natuurlijk is het al gaaf wat ik (dankzij iedereen die op mij heeft gestemd) heb weten te realiseren, maar ik wil natuurlijk nog hoger eindigen. Ik zou daarom je stem kunnen gebruiken. Wil je mij helpen?

Stem op mij!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *