Hoe inbrekers social media gebruiken (infographic)
Laatste update: 12 juli 2013

Tegenwoordig wil iedereen van alles delen via social media. Je vrienden vinden dit leuk, geven reacties en delen het ook weer. Maar zij zijn niet de enige die dol zijn op deze social media informatie, zo blijkt uit onderstaande infographic.

Werken tijdens vakantie infographic

Overal en altijd internet

Veel mensen gebruiken social media als Facebook, Twitter en Instagram om met hun netwerk te delen wat zij aan het doen zijn. Uiteraard is dit allemaal vrijwillig, maar steeds vaker wordt ook afgevraagd wat dit doet met onze privacy.

Tijdens de vakantieperiode wil je natuurlijk aan je vrienden laten zien waar je bent en hoe mooi weer het wel niet is. Het is zelfs zo dat gadgets mee moeten op vakantie en gratis draadloos internet bijna een vereiste is. Voor mij hoeft dit niet, maar ik kan begrijpen dat je op de hoogte wilt blijven van wat er in de wereld gebeurt. Sommigen werken zelfs tijdens vakantie, zo blijkt.

Als ik op vakantie ben ga ik volledig offline. Ik lees geen e-mail en ga zelfs niet het internet op. Dit is een bewuste keuze, omdat ik vooral tot rust wil komen tijdens mijn vakantie. Op deze manier kom ik namelijk weer tot nieuwe ideeën en inzichten, die ik vervolgens als notitie neerzet op papier of op mijn smartphone.

Dit betekent niet dat mijn website stil staat. Ik werk namelijk op voor en schrijf artikelen al voordat ik op vakantie ga en zet deze klaar in WordPress. Vervolgens gebruik ik HootSuite om social media berichten klaar te zetten waarin de artikelen onder de aandacht komen. Dit heb ik vorig jaar voor het eerst in de praktijk gebracht en het is mij erg bevallen, ik raad het iedereen aan. En ik niet alleen, zo blijkt.

Inbrekers en social media infographic

Het Britse Distinctive Doors heeft onderstaande infographic gemaakt om te wijzen op de gevaren van het delen van persoonlijke informatie op het internet. De infographic laat zien hoe inbrekers gebruik maken van social media om hun doelwitten uit te kiezen.

Uit de infographic blijkt dat Google Streetview een van de meest gebruikte tools is voor dieven om vooraf hun onderzoek te doen naar een bepaalde wijk.

Daarnaast kan social media inbrekers informatie geven die hun missie gemakkelijker maakt. Allereerst laat het zien wat mensen in huis hebben. Als je bijvoorbeeld een nieuwe tv of smartphone hebt gekocht willen mensen die vaak uit trots online delen. Het geeft echter ook voor dieven inzicht wat de mogelijke buit kan zijn.

Social media laat kan echter ook duidelijk maken waar je woont of momenteel verblijft. Programma’s zoals Foursquare maken melding als je ergens incheckt. Hartstikke leuk natuurlijk voor je vrienden, maar ook interessante informatie voor inbrekers.

Als dieven namelijk weten waar je woont en waar je bent, weten ze ook wanneer je waarschijnlijk niet thuis bent.

De infographic heeft een aantal tips hoe je kunt voorkomen dat inbrekers je waardevolle informatie in hun voordeel kunnen gebruiken. Grappig is dat ook zij adviseren om tijdens je vakantie een vakantie te nemen van social media. Deel je vakantiefoto’s bijvoorbeeld pas na je vakantie.

Hoe inbrekers social media gebruiken infographic

Wat doe jij?

Wat doe jij als je op vakantie bent? Ga je net als ik volledig offline of blijf je toch alles zijdelings in de gaten houden via je smartphone of tablet? Laat hieronder een reactie achter!

P.s. Ben je het slachtoffer geworden van een inbraak? Neem dan eens contact op met een recherchebureau.

1 Reactie

  1. Maud de Vree

    HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *