Interview met Remon Verburg
Laatste update: 24 oktober 2012

Remon heb ik leren kennen via het forum van Internetmiljonair.nl, waar hij aan andere online ondernemers veel nuttige adviezen gaf. Naar aanleiding daarvan heb ik hem gevraagd om een interview te doen, waar hij graag aan meewerkte.

Wie is Remon Verburg?

Ik kan mezelf het best omschrijven als relaxed en een ondernemend type. Ik hou er heel erg van om nieuwe dingen te leren en nieuwe dingen uit te proberen. Dit is dan denk ik ook de reden dat mijn portfolio erg veelzijdig is wat mijn business betreft.

Puur per toeval ben ik op een dag in aanraking gekomen met internet marketing, en na die dag wist ik dat ik hiermee verder wilde. En dat terwijl ik een zo goed als gesloten deal had voor het overnemen van een sportschool.  Uiteindelijk heb ik een paar dagen goed nagedacht, en toch de stap genomen om een compleet andere weg in de slaan.

Dus ik heb uiteindelijk mijn businessplan in de kast gegooid, vriendelijk bedankt voor de bijna overgenomen sportschool, en alles op alles gezet om mijn eigen online business op zetten. Zo raar kan het dus lopen (al blijft het leuk om in de sportschool aan een groep les te geven).

Wat heb je zoal in je portfolio zitten?

Zoals ik al eerder gezegd heb is mijn portfolio zeer uiteenlopend. Ik ben na het opzetten van een aantal goedlopende affiliate niche sites begonnen met mijn blog Tipsonlinegeldverdienen.nl.

Op deze blog wilde ik mijn verhalen en ervaringen delen over deze manier van geld verdienen op het internet. Mijn doel was om mensen te inspireren en om te laten zien dat als ze echt iets willen, en er gewoon 100% voor gaan, zij dingen kunnen bereiken waarvan je omgeving zegt van: “Ja ja, dat zal vast wel allemaal”.

Naarmate mijn blog groeide kreeg ik ook steeds meer de volgende mail in mijn mail box: “Ha Remon, zou je mij kunnen uitleggen hoe ik een website opzet waar ik geld mee kan verdienen”. Zoals je begrijpt kan ik moeilijk iedereen “even snel” uitleggen hoe je een website opzet en hoe je hier inkomsten uit kunt halen.

Een logisch gevolg was dus het opzetten van een online videocursus waarin ik stap voor stap uitleg hoe ik de zaken aanpak om een niche website op te zetten. Op deze manier kon ik deze mensen dus alsnog helpen, en verdiende ik er ook nog een centje aan.

Sinds dit jaar ben ik dus eindelijk officieel ingeschreven bij de KVK, onder de naam RVinternetmarketing.nl. Dit is dan ook mijn  bedrijfswebsite waarmee ik beginnende internet ondernemers wil voorzien van tips en advies. En uiteraard gewoon in mijn eigen stijl, gewoon relaxed en niet te formeel. Persoonlijk is namelijk meer mijn ding.

Dit is een kleine greep van waar ik online mee bezig ben.

Hoe denk je dat online marketing er over 5 jaar uit ziet?

Ik verwacht dat Social Media de overhand zal gaan nemen, en dat sites als Facebook en Google er alles aan zullen gaan doen om hun bezoekers binnen hun business te houden door er voor te zorgen dat bezoekers geen ander websites meer nodig hebben.

Ik denk dat zij voor iedere gebruiker een compleet geoptimaliseerde pagina zullen maken waarop de gebruiker dus binnen een enkele zoekopdracht of muisklik binnen Google of Facebook zelf vindt wat hij of zij nodig heeft.

Want wij consumenten willen alles over 5 jaar nog makkelijker en nog sneller. De online marketing zal dus naar mijn idee meer gaan verlopen via de Social Media kanalen.

Wat is volgens jou het grootste voordeel van content marketing?

Één van de grootste voordelen van content marketing is natuurlijk het feit dat je hiermee de zoekresultaten kunt domineren. Want zoals we allemaal weten heb je hiervoor kwalitatieve en goed geoptimaliseerde content nodig.

Daarnaast is content marketing natuurlijk ideaal om jezelf als autoriteit op een bepaald vakgebied weg te laten zetten. Vanuit daar kun je dus je marketingstrategie bepalen om van bezoekers klanten te maken. En daarbij maakt het niet uit of je dit doet op basis van eigen producten of diensten, of op basis van affiliate marketing.

Hoe zet jij social media effectief in?

Ik gebruik social media voornamelijk om mijn content “viraal” te laten gaan. De kracht hiervan is werkelijk ongekend, en je kunt er in een korte tijd een enorme stortvloed aan bezoekers mee binnenhalen die je anders nooit had kunnen bereiken.

Helaas geven mensen niet zo snel een Tweet of Like op je pagina, ook al is de inhoud top. Daarvoor zul je een Tweet of Like moeten afdwingen.

De truc hiervoor is door iets van waarde zoals een e-book of een gratis sample product aan je bezoeker te geven in ruil voor een Tweet of Like. Voor virale marketing zijn prachtige plugins voor WordPress verkrijgbaar.

Probeer het eens uit zou ik zeggen.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Misschien heel erg cliché, maar dat is dan toch het advies: “Probeer niemand anders te zijn dan jezelf”.

Wat is je gouden tip?

“Wil je iets bereiken? Onderneem dan NU actie!”

Weet je, ik merk gewoon te vaak door verhalen om me heen, en mailtjes die ik van mijn bezoekers binnen krijg dat ze wel willen, maar niet durven.

Bang om te falen, bang dat ze het niet snappen, of welke andere reden dan ook. Ze hebben hele plannen klaar staan, maar ondernemen maar geen actie.

Ik had graag nog meer gouden tips gegeven, maar je vraagt er helaas maar één.

Remon Verburg

RVinternetmarketing.nl

Eerdere interviews

9 Reacties

 1. James

  Leuk interview mannen. Lekker bezig. Succes met de zaken jongens!

 2. Christian Slagter

  Bedankt James, altijd goed om weer wat van je te horen :).

 3. Bob

  Leuk artikel Christian en Remon! Succes met de business en je mag best vaker dergelijke interviews doen, kost wat tijd maar het is zeker vermakelijk om te lezen!

 4. Remon

  Ha James en Bob (en Chrisian).

  Dank voor de reacties.
  Persoonlijk vind ik het ook erg leuk om de verschillende interviews te lezen die Christian op zijn blog plaatst.

  Interessant om te lezen wat andere mensen doen, en welke aanpak zij hanteren. Ga hier zeker mee door Christian!

  Groet,

  Remon

 5. Christian Slagter

  Bedankt Remon, fijn om te horen dat de interviews in de smaak vallen!

  Mochten jullie nog mensen weten die ook geïnterviewd zouden kunnen worden laat het dan even weten :).

 6. Coen Olde Bijvank

  Ha Christian/Remon,

  Leuk interview, altijd leuk om te lezen. Ook hoe iemand begonnen is en hoe de zaken kunnen lopen.. en waar ik het natuurlijk helemaal mee eens ben is dit “Onderneem dan NU actie!”

  Veel mensen willen wel, maar stellen het maar uit.. ze hebben altijd wel ‘smoesjes’ sorry dat ik het zo maar even verwoord.. maar ik erger me er soms aan 🙂 Ik denk dan “jij wilt het ook niet..”

  Top jongens en succes allemaal!

  Coen

 7. Christian Slagter

  Bedankt Coen, leuk :). Ik heb er zelf ook nog wel last van hoor, om projecten uit te stellen. Natuurlijk hartstikke zonde omdat het vaak gewoon om ‘smoesjes’ gaat, maar vaak ook omdat ik simpelweg genoeg andere projecten heb lopen.

 8. Diana

  Leuk interview!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *