Interview met Wesley Hendrick van Hondensteps.nl uit Hoogerheide
Laatste update: 5 februari 2014

Soms kom je een webshop tegen die zo bijzonder is dat je er graag meer mensen over wilt vertellen. Als dierenliefhebber werd ik gewezen op de Hondensteps.nl van Wesley Hendrick, en met zo’n product wil je natuurlijk weten hoe iemand daar ooit op is gekomen.

Wie is Wesley Hendrick?

Wesley Hendrick is een 27 jarige jongeman die geboren is in ‘s-Hertogenbosch en woonachtig is in Hoogerheide.

Hoe ben je ooit in het online ondernemerschap gerold?

Ouders hebben jarenlang een winkel gerund. Tevens had opa 2 winkels en zit het eigenlijk een beetje in de familie.

Hoeveel uur per dag besteed jij aan je (online) business?

Op dit moment iets minder dan vorig jaar. Mede doordat ik inmiddels weer een fulltime baan heb gevonden. Niet zozeer dat de business slecht gaat, maar wat extra geld achter de hand is nooit weg.

Hondensteps Wesley Hendrick

Kun je wat meer vertellen over HondenSteps.nl?

HondenSteps.nl is een unieke winkel die zich richt tot diegene die graag eens actief met hun hond(en) bezig willen zijn. Naast de vele artikelen die wij in onze winkel tonen, proberen wij mensen ook te adviseren waar nodig, zeker als het gaat om de band tussen mens en hond. Niets is zo fijn als een echt ”maatje” als huisdier.

Waarin onderscheiden jullie je?

Ik denk dat wij ons onderscheiden op een aantal punten. Zo rekenen wij bij geen enkele betaalwijze kosten, ook niet bij een buitenlandse betaling of achteraf betaling, iets wat velen wel doen. Daarnaast bloggen wij veel over de producten en informeren/adviseren de lezers van ons blog.

Ook proberen wij ons beste beentje voort te zetten door middel van een eigen YouTube kanaal, waar onze nieuwe producten getoond worden. Uiteraard blinken wij uit, omdat we alleen topkwaliteit leveren maar dat spreekt voor zich :).

Wat wordt volgens jou de belangrijkste online trend in de komende 12 maanden?

Daar vraag je mij wat. Ik denk dat de grootste trend word dat mensen wegblijven in stenen winkels, klinkt gek nietwaar? We merken nu al dat men veel op internet koopt, maar ik verwacht op korte termijn dat 70-80% van de winkels in de grote winkelstraat definitief zijn deuren zal gaan sluiten. Hopelijk kunnen we daar als online ondernemers op de een of andere manier op in gaan spelen.

Wat is volgens jou het grootste voordeel van content marketing?

Het grootste voordeel zijn de organische bezoekers die je ermee trekt en uiteraard moet je een dosis geluk hebben dat je artikel door een grote website opgepakt wordt, zodat hij viral kan gaan. Maar dat geluk is uiteraard niet aan iedereen besteed.

Hoe zet jij social media effectief in?

Wij zijn toevallig een test aan het draaien met share en win acties op de Facebook pagina van HondenSteps.nl en dan voornamelijk met relatief goedkope producten zoals kauwsnacks en ik moet zeggen het bevalt prima.

Ik merk persoonlijk dat een ”vlugge actie” zoals een cadeaubon van 20 euro beter pakt dan een iPhone van 700 euro. Klinkt gek, maar de meeste Facebookers geloven niet meer zo in de grote giveaways op Facebook. Zeker niet gezien het feit dat er ook veel ”nep giveaways” op Facebook actief zijn.

Wat was tot nu toe je grootste uitdaging?

De grootste uitdaging is nog steeds denk ik potentiƫle klanten het verschil uitleggen tussen een gewone sportstep van de speelgoedwinkel/sportzaak en een hondenstep. Wanneer je mensen op straat vraagt of ze weleens van een hondenstep hebben gehoord krijg je vaak de reactie; Uhhhhh wat zei je? Daar ligt onze grootste uitdaging.

Wat was tot nu toe je grootste succes en wat/hoeveel heeft het jou opgeleverd?

Succes is relatief. Is succes 100 miljoen op de bank of is succes dat je na 16.00 uur de computer uit kunt zetten, omdat de rest vanzelf gaat? Het is maar net wat je onder succes verstaat. Ons grootste succes moet nog komen denk ik, alhoewel we qua orders/omzet zeer goed bezig zijn.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Stop met twijfelen.

Wat is je gouden tip?

Verzin iets unieks. Het klinkt suf en simpel, maar als je de zoveelste iPhone hoesjes webshop wilt openen of een computerwinkel wilt openen, niet doen. Het kost tijd, energie en veel geld en in 99% van de gevallen is het verliesgevend.

Wesley Hendrick Hondensteps.nl

Probeer een uniek product te verzinnen of probeer er verkoper van te worden door middel van een eigen webwinkel. Alleen hiermee kun je anno 2014 een leuke boterham verdienen op het internet.

Wesley Hendrick

Hondensteps.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *