Maak een persoonlijke video van je tweets met Vizify
Laatste update: 27 juni 2013

Iedere dag verzamelen wij online via diverse kanalen data, terwijl wij bijna net zoveel data ook weer verspreiden. Wat is dan niet leuker om deze persoonlijke data te bundelen in een video of infographic.

Niet alleen de overheid verzamelt (ook al willen ze het vooralsnog niet openlijk toegeven) data over jou, ook software en websites waar wij geregistreerd staan doen dit. Bedrijven als Google en Facebook analyseren deze data al jaren, om zo via bijvoorbeeld AdWords of Facebook Ads er geld aan te verdienen. Hier is natuurlijk niets mis mee, aangezien wij daar zelf toestemming voor hebben gegeven.

p.s. Wil je weten hoe jij hiervan kunt profiteren? Lees dan mijn artikel Beveilig je rendement.

VizifyMaak je eigen infographic

Al eerder schreef ik over de mogelijkheid om met de data van je Google Analytics account een infographic te maken via Visual.ly.

Sinds kort is het echter ook mogelijk om een video te maken van je tweets. Hiervoor zijn Twitter en Vizify een samenwerkingsverband aangegaan. Op deze manier wordt het dus mogelijk om een korte intorductiefilm van jezelf te maken.

Bekijk hieronder de Twitter video die ik met behulp van Vizify heb gemaakt (duur: 29 seconden).

Uit de vergaarde data blijkt dat ik vooral twitter over:

  • Infographic (212 mentions)
  • Content marketing (142 mentions)
  • #contentmarketing (130 mentions)

Vervolgens wordt in een mooie diagram uiteen gezet op welke tijdstippen ik twitter, waar een aantal interessante uitschieters tussen zitten.

Ook worden mijn meest trouwe volgers even uitgelicht. Zo blijkt Yvonne Alefs (lees hier het interview dat ik recent nog met haar hield) een top volger, samen met Rutger Steenbergen van SEO Zwolle en René Greve.

Je eigen Twitter video

Vizify videos worden gedeeld middels de hashtags #FollowMe en #Vizify. Als je daar dus op zoekt in Twitter kom je er vast een aantal tegen, misschien wel van je relaties?

Wil jij ook je eigen Twitter video? Ga dan naar Vizify en geef hen toestemming om je Twitter profiel te analyseren. Lees daarnaast ook eens dit artikel van Twittermania over Vizify

Het is tegelijk een leuke toevoeging voor je ‘over ons’ pagina bijvoorbeeld. Ik heb de video in ieder geval op mijn persoonlijke pagina geplaatst.

2 Reacties

  1. Yvonne Alefs

    Dus hier had je het over vanmorgen! Leuk dat ik vermeld wordt in je Twitter film! Ben benieuwd wat eruit komt als ik het doe. Ga het zeker een keer uitproberen!

  2. Christian Slagter

    Inderdaad Yvonne, grappig toch?! En zoals je ziet is het ook prima te gebruiken als korte introductiefilm van jezelf :).

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *