Uitleg over de voordelen van content marketing (infographic)
Laatste update: 4 april 2014

Frank Husmann staat al enige tijd bekend als iemand die zich toelegt op content marketing. Zoek maar eens via Google op ‘content marketing’ en hij zal naar voren komen op een van de eerste pagina’s. Dat komt onder meer door de waardevolle content die hij deelt, zoals deze infographic.

Frank heeft onder meer de content marketing gids geschreven, waarin naast de voordelen van content marketing ook tips van andere experts worden gegeven. Maar ook maakt hij regelmatig zelf infographics, waaronder een infographic over content marketing.

Content marketing infographic

De infographic laat allereerst zien dat de traditionele media hun langste tijd hebben gehad. Het effect van reclames op televisie is tanende, aangezien 86% van de mensen wegzapt. Ook wordt 44% van de directe mailings direct naar de prullenbak verwezen.

Veel belangrijker is om te kijken wat content marketing oplevert. De infographic laat zien dat de kosten voor een lead binnen 5 maanden kunnen worden verlaagd met maar liefst 80%. Dus waarom zou je niet aan content marketing beginnen?

Aan de slag met content marketing

De eerste stap richting content marketing succes is om je doelgroep te bepalen. Vervolgens bepaal je de persona’s en de onderwerpen waar je content voor wil realiseren. Deze content plan je vervolgens in middels een kalender.

Dat content marketing aan populariteit wint blijkt wel uit de budgetten die ervoor beschikbaar worden gesteld. Uit onderzoek onder markteers blijkt dat 70% van hen een deel van het budget besteed aan content marketing. De verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar gaat stijgen.

Uiteraard zijn er ook nog een aantal uitdagingen met content marketing. Zo is het realiseren van kwalitatieve content de grootste uitdaging, gevolgd door het creëren van content die mensen willen delen. Ook het meten van de effectiviteit van content marketing is een uitdaging voor met name b2b marketeers, al zijn daar inmiddels wel de nodige handige tools voor beschikbaar.

Content marketing infographic

Meer weten?

Wil je meer weten over Frank Husmann? Lees dan dit interview dat ik met hem heb gehouden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor de inzet van content marketing? Neem dan eens vrijblijvend contact op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *