Succes gastblogIk wil mij in de komende periode steeds meer gaan richten op gastbloggen. Over de voordelen hiervan voor met name zoekmachineresultaten schreef ik recent al over in een gastblog bij René Greve. Naar mijn mening kun je een merk veel beter opbouwen door middel van gastblogs in plaats van met ‘SEO trucjes’.

Sommige mensen twijfelen over het succes van gastblogs. Het kost hen namelijk onnodig veel tijd en ze zijn er niet zeker van of het ook daadwerkelijk succes (leads, opdrachten, inkomsten, bekendheid) oplevert, ook wel ROI genoemd. Wat je doel ook is, ik ben er zeker van dat je deze met behulp van gastbloggen kunt bereiken.

Naar positie 1

Een goed voorbeeld van iemand die middels gastblogs een goede positie heeft weten te verwerven binnen de zoekresultaten is André Gussekloo is. Na mijn interview met André leerde ik hem kennen als een erg ondernemende tekstschrijver. Naast zijn eigen websites zoals Werken vanuit het buitenland blogt hij namelijk ook regelmatig voor NuZakelijk.

Recent meldde hij op Facebook dat zijn website op nummer 1 is gekomen in Google voor de zoekterm “SEO tekstschrijver”.

Ondanks dat er niet relatief veel gezocht wordt op dit woord heeft hij door deze positie inmiddels wel diverse offerteaanvragen en opdrachten weten binnen te slepen. Dit bewijst volgens mij eens te meer dat gastblogs werken.

Mooie opdrachten

Een ander die heeft geprofiteerd van gastbloggen is Rutger Steenbergen van SEO Zwolle. Hij schreef enige tijd geleden een gastblog op Frankwatching en zag daardoor de bezoekersaantallen naar zijn website fors toenemen. Maar niet alleen dat, hij kreeg naderhand ook een paar opdrachtgevers aan de lijn voor het geven van seminars.

Geen tijd

Veelal hoor ik van mensen dat zij wel willen gaan gastbloggen, maar dat zij zelfs bijna geen tijd hebben om hun eigen blog goed bij te kunnen houden laat staan gastblogs. Het kost inderdaad veel tijd, maar op de langere termijn kan het je ook genoeg opleveren.

Mocht je echt geen tijd over hebben kun je er ook altijd nog over nadenken om je eigen blog of het gastbloggen uit te besteden. Zorg er dan wel voor dat je vooraf duidelijk aangeeft welke onderwerpen je wilt behandelen en op welke blogs je het gastblog wilt plaatsen. Dan kan degene aan wie je het hebt uitbesteed zich goed oriënteren.

Gastblog op Karel Geenen

Mede vanwege het ‘succes’ dat gastbloggen voor André en Rutger heeft opgeleverd wil ik meer gaan gastbloggen. Het eerste resultaat is te lezen op Karel Geenen. In dat artikel geef ik 7 redenen waarom je zou moeten bloggen. Ik ben benieuwd naar je reactie!