Waarom zijn teksten op een website belangrijk?
Laatste update: 12 oktober 2010

Teksten zijn toch niet van belang? Iedereen kijkt tegenwoordig toch online video? Daarnaast dient het toch slechts als een impressie van de onderneming of organisatie, een visitekaartje? In dit artikel zal ik uitleggen waarom het juist wel belangrijk is om gebruik te maken van tekst op een website.

Waarom? Daarom!

De eerste vraag die meestal gesteld wordt is waarom het belangrijk zou zijn om lange lappen tekst op een website te plaatsten, mensen hebben toch immers geen tijd om dat te lezen en kijken daarom vooral naar plaatjes? Ook is online video toch de huidige nieuwe standaard?

Voorlopig gaan deze opvattingen niet op wanneer het online betreft. Websites draaien nog altijd vooral om tekst. Weliswaar kost dit in het begin meer tijd voor bezoekers, maar wanneer zij hebben gevonden wat zij zoeken blijkt dat ongeveer 77% de tekst daadwerkelijk in zijn geheel leest. Een doel van een website is toch om gevonden te worden en dat de getoonde informatie tot de bezoeker wordt genomen.

Verder is uit onderzoek gebleken dat meer dan 80% van de bezoekers van een online video al binnen 10 seconden afhaakt. Daarnaast is een video voor mensen moeilijk te scannen. Wanneer zij bijvoorbeeld naar het antwoord voor hun prangende vraag willen zoeken in een video, kunnen zij dit niet gemakkelijk doen. Bezoekers zullen in de meeste gevallen de gehele video moeten bekijken en dat kost zodoende weer meer tijd. Een video vind ik zeker van toegevoegde waarde voor een website, maar wat betreft het belang schaal ik het lager in.

Komende artikelen

In de komende artikelen zal ik dieper ingaan op het belang van een goede tekst op een website. De volgende onderwerpen zullen dan aan bod komen:

  • Scanbaarheid
  • Vindbaarheid
  • Zoekmachines

Als u echter nu al meer informatie wilt, kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *