Breng in 6 stappen content marketing in de praktijk (infographic)
Laatste update: 14 december 2012

Een infographic over content marketing ben ik nog niet zoveel tegengekomen en in het Nederlands zijn ze ook zeldzaam. Leuk dat Run content daarom een mooie infographic over dit onderwerp heeft gemaakt.

Dat ik een fan ben van infographics weten inmiddels de meesten wel. Door middel van een infographic kun je namelijk overzichtelijk complexe data presenteren en is het een goed communicatiemiddel binnen je content marketing strategie.

Om het begrip content marketing duidelijk uit te kunnen leggen heeft Thiadmer de Witte Hooggeveen, waar ik recent nog een inspirerend interview mee hield, besloten om een infographic hierover te maken.

In onderstaande infographic wordt in 6 stappen uitgelegd hoe je content marketing in de praktijk kunt brengen.

6 stappenplan

De eerste stap is om een event te organiseren waarbij je direct in contact komt met je potentiële doelgroep.

Tijdens deze bijeenkomst kun je gelijk meer te weten komen over welke problemen er spelen bij je doelgroep en op basis hiervan thema’s creëren.

Wanneer je een aantal thema’s (meestal 3 tot 5) hebt vastgesteld is de volgende stap om deze te koppelen aan een dienst of product van jezelf. Waarmee kun jij mensen helpen met hun problemen?

De vierde stap is om te ontdekken waar je klant zich online bevindt en hen op deze platformen te bereiken. Kijk daarbij ook eens buiten je huidige netwerk, aangezien jouw doelgroep ook andere interesses heeft.

De een na laatste stap is om de interactie met je doelgroep aan te gaan. Elke vorm van content die je creëert moet een duidelijke ‘call to action’ hebben.

De laatste stap is om je content te controleren of deze voldoet aan de voorgaande stappen. Sluit je content aan op je thema’s, bevat het een product of dienst en nodigt het uit om de interactie aan te gaan?

Ook een interessante infograhpic?

Ik ben altijd op zoek naar interessante, leuke of boeiende infographics. Heb jij er zelf een gemaakt of weet je iemand die regelmatig een goede infographic plaatst? Ik hoor het graag van je!

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *