Contentstrategie in 7 stappen (infographic)
Laatste update: 18 januari 2013

Steeds meer bedrijven zien het nut in van content marketing en beginnen met het produceren van professionele content. Een goede contentstrategie ontbreekt daarbij echter vaak.

Liquimondo is hiermee aan de slag gegaan en heeft zelfs een aparte website opgericht, Decontenthulp.nl. Uiteraard kon een infographic niet uitblijven.

Contentstrategie in 7 stappen

In deze infographic wordt een stappenplan gegeven voor het maken van een contentstrategie. De eerste stap is het bepalen van je doel, wat wil je precies bereiken met je content? Wil je:

  • Informeren
  • Positioneren
  • Verkopen
  • Binden

De tweede stap is om te weten wie je doelgroep is. Wie, waar en welke behoeften hebben zij? Ga na welke kanalen zij gebruiken, zowel online als offline.

Nu je weet waar je doelgroep aanwezig is, is de derde stap om een keuze te maken welke content je gaat inzetten. Denk eens aan een blog, het schrijven van een white paper of het maken van een infographic.

De vierde stap is om te bepalen welke kanalen je gaat inzetten. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Pinterest, maar ook YouTube (aangezien het na Google de grootste zoekmachine is).

Vervolgens is het zaak om controle te houden over de techniek. Het kan er nog zo flitsend uitzien, als mensen niet tot actie overgaan bereik je niet het gewenste resultaat. Ga daarom al in een vroeg stadium in gesprek met de technisch specialisten om te kijken naar de mogelijkheden en beperkingen.

De een na laatste stap is het beheren van je content. Zorg ervoor dat je weet wie je content leest en waar deze wordt geplaatst. Ga de interactie met de lezers aan door te reageren.

De laatste stap is het meten van je resultaten. Heb je je doelen gerealiseerd? Analyseer deze cijfers regelmatig om zo je contentstrategie te verbeteren.

contentstrategie infographic

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *