Interview met internet ondernemer Karel Geenen
Laatste update: 19 juni 2013

Karel Geenen, oprichter van het populaire internet marketing platform kgom, mag natuurlijk niet ontbreken in deze interviewreeks. Ik ben dan ook heel blij dat hij wilde meewerken aan dit interview.

Wie is Karel Geenen?

Geboren in 1983, getrouwd en vader van Joppe. Ondernemer en autodidact. Eigenwijs (is ook wijs), kan slecht tegen zijn verlies. Je leeft maar 1 keer.

Hoe ben je ooit in het ondernemerschap gerold?

Rond mijn 10de wist ik al dat ik ondernemer ging worden. 8 jaar later heb ik dit ook waargemaakt. Sindsdien niet anders gekend.

Kgom Karel Geenen

Waarom ben je begonnen met kgom?

Om als autoriteit te worden gezien moet je je expertise tonen. Dat is de reden dat ik met kgom ben begonnen.

Wat wordt de belangrijkste online trend in de komende 12 maanden?

Of het een trend is weet ik niet. Maar ik verwacht dat de komende tijd het kaf van het koren wordt gescheiden. De tijd van “ik begin even iets online” is definitief voorbij.

Wat is volgens jou het grootste voordeel van content marketing?

Het klinkt alsof er op deze manier ook een andere keuze is. Dat is volgens mij niet zo en content marketing is op dit moment de enige juiste manier.

De tijd van roepen dat je de beste bent werkt niet meer. Daarvoor is de consument te kritisch en zijn processen te doorzichtig geworden. Dus ik zie niet zozeer een voordeel in content marketing, eerder een nadeel in “oude” marketing.

Hoe zet jij social media effectief in?

Wij gebruiken de verschillende kanalen om in contact te blijven met onze doelgroep en lezers. Voor ons is dit vooral een kwestie van zenden op dit moment. Mede door de drukte en focus wordt social media op dit moment nog niet helemaal benut zoals we zouden willen, maar we doen hard ons best om hier structuur in aan te brengen.

Als je het vergelijkt met een jaar geleden hebben we hier al weer een paar flinke stappen genomen (mede dankzij Lianne die sinds de zomer van 2012 als community manager / blog manager bij Karelgeenen.nl aan de slag is).

Van welke beslissing heb je het meeste spijt?

Van geen enkele beslissing heb ik spijt. Gelukkig maar. Als ondernemer moet ik dagelijks veel verschillende beslissingen nemen en spijt zou dan geen goede raadgever zijn. Ik heb dus nergens spijt van maar wel van veel beslissingen al veel geleerd ;-).

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Dat is van een oud leraar Richard Hoogboom. Zijn advies was dat je altijd eerst naar jezelf moet kijken voordat je een ander ergens de schuld van geeft.

Er eerst zeker van zijn dat jij er zelf alles aan hebt gedaan en dan pas naar buiten kijken. Je hebt heel erg veel zelf in de hand en je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.

Wat is je gouden tip?Karel Geenen

Doe wat je leuk vindt, zo maak je van je hobby je werk.

Karel Geenen

kgom

 

Andere recente interviews:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *