5 redenen waarom bloggen social media laat groeien infographic
Laatste update: 10 augustus 2012

Doordat bedrijven steeds meer leren hoe zij social media kunnen inzetten voor promotie en marketing, is het belangrijk om te begrijpen wat de rol van blogs hierin is. Bloggen is namelijk een goede manier om je social media mee te versterken en heeft zeker nut. En wat  is dan beter dan dit uit te leggen via een infographic.

De mensen van Near Coast Media hebben daarom een mooie infographic gemaakt met daarin 5 redenen waarom bloggen zorgt voor een groei van je social media.

#1 Waardevolle content

Zitten je volgers te wachten op simpele berichten over jouw en je bedrijf, of zijn ze ook op zoek naar informatie die hen boeit? Door waardevolle en unieke content te creëren heb je informatie die je kunt delen via social media.

#2 Makkelijk delen

Blog en RSS formats maken het voor lezers gemakkelijk om jouw content via social media te delen.

#3 Vind relevante mensen

Gebruik reacties op je blog om relevante mensen te vinden en volg hen op sociale netwerken. Hierdoor kun je met hen de interactie aangaan en is de kans groot dat zij jouw zullen gaan terugvolgen. Op deze manier breidt je jouw netwerk uit met mensen die ook geïnteresseerd zijn in jou en je bedrijf.

#4 Meer verkeer

Bloggen zorgt voor meer verkeer richting je website en biedt meer interactiemogelijkheden op je sociale profielen.

#5 Afbeeldingen kunnen worden gedeeld

Zoals de onderstaande infographic kunnen afbeeldingen in je blog ‘leuk’ worden gevonden of gedeeld op nieuwe netwerken. Denk daarbij bijvoorbeeld eens aan Pinterest (waar ik deze infographic ook vond).

Ben jij al begonnen met bloggen?

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *