Content Marketing – Behoor jij tot de 62%? (infographic)
Laatste update: 25 januari 2013

Regelmatig maken de mensen van Blueglass een leuke infographic waarbij content marketing als onderwerp terug komt. Zo plaatste ik al eens eerder een infographic over de content marketing explosion.

Recent heeft Blueglass wederom een gave infographic gemaakt naar aanleiding van hun intrede van de markt in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Blueglass zien steeds meer Engelsen de kracht van content marketing in.

Content marketing belangrijk

Uit een onderzoek onder 1300 online marketing professionals in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat 38% van de bedrijven in een content marketing strategie heeft. Dat betekent echter ook dat momenteel nog 62% van de Engelsen de kansen die content marketing biedt over het hoofd zien.

Blueglass gaat vooral op deze laatste groep in door in de infographic uit te leggen hoe het huidige content marketing landschap eruit ziet. Het blijkt dat 65% van de marketeers stelt dat zij zelfs niet weten wat er verstaan dient te worden onder een content marketing strategie, terwijl 42% stelt  dat het gebrek aan de inzetbaarheid van personeel de oorzaak is voor het ontbreken van een content marketing strategie.

Opvallend is ook dat 66% van de ondervraagden stelt dat  zij niet het budget hebben voor content marketing, al blijkt dan niet uit de infographic waar zij momenteel hun budget aan besteden. Tot slot geeft 54% aan dat zij geen persoon hebben aangesteld om de content marketing strategie uit te voeren.

Doelstellingen content marketing

Blueglass stelde ook de vraag welke doelstellingen marketeers willen realiseren met content marketing. In de infographic is te zien dat 52% meer verbonden wil zijn met zijn klanten. Daarnaast wil 42% dat er meer bezoekers naar de website komen en 35% wil zijn merk beter onder de aandacht brengen.

Verder geeft 33% aan dat zij door middel van content marketing de omzet willen verhogen, terwijl 31% de SEO en linkbuilding wil verbeteren en 30% aangeeft dat het met behulp van content marketing meer leads wil genereren.

Het implementeren van een content marketing strategie kost een investering van tijd als geld. Maar de voordelen zijn, althans naar mijn mening, de investering waard. Als je er niet zeker van bent hoe je een content marketing strategie kunt ontwikkelen kun je hiervoor natuurlijk altijd een bedrijf inhuren.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

infographic content marketing bluglass

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Infographics zijn waardevol voor je content marketingplan - […] een (naar mijn mening) interessante infographic op mijn website. Meestal zijn deze gerelateerd aan content marketing, maar ik plaats…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *