De kracht en toekomst van Pinterest (infographic)
Laatste update: 21 september 2012

Ik heb voor mijn wekelijkse infographic eens gekeken wat er te vinden was over Pinterest, een social media kanaal dat flink in opkomst is.

Ik zie Pinterest steeds meer voorbij komen op populaire marketingblogs, waarin wordt uitgelegd wat marketeers en ondernemers ermee kunnen bereiken. Er worden zelfs al gastcolleges georganiseerd. Maar wat is nu precies de kracht van Pinterest?

Fastcompany heeft recent een interview gehouden met de topman van Pinterest, Ben Silbermann. Mede naar aanleiding daarvan hebben zij een gave infographic gemaakt, die opgedeeld is in 2 stukken. In de eerste infographic wordt de kracht van Pinterest uitgelegd, terwijl in de tweede de toekomst uiteen wordt gezet.

De kracht van Pinterest infographic

Uit de infographic komt onder meer naar voren dat Pinterest wordt gedomineerd door vrouwen. Daarnaast zorgt de vormgeving en uitstraling voor een enorme koopimpuls. Tot slot blijkt dat steeds meer grote merken de kracht van Pinterest zien.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Toekomst Pinterest infographic

Mensen die Pinterest gebruiken houden van shoppen (wat ook weer laat zien dat het vooral een platform voor vrouwen is haha). De infographic laat zien dat 80% van de populairste Pinterest categorieën te maken hebben met e-commerce. Daarbij prefereren de bezoekers afbeeldingen waar een prijs aan vast zit. Wat tot slot opvallend is, is dat het gemiddelde aankoopbedrag via Pinterest vele malen hoger ligt in vergelijking met Twitter en Facebook.

Fastcompany verwacht zelfs dat binnenkort een Pinterest knop op websites net zo gewoon wordt als een Facebook Like knop. Ik heb de eerste knoppen in ieder geval al voorbij zien komen.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *