Doe mee aan de content marketing revolutie! (infographic)
Laatste update: 7 december 2011

Content marketing is een term die marketeers steeds meer gebruiken, maar veel mensen vragen zich nog altijd af wat het precies is. Op de website van MarketingProfs kwam ik recent een gastblog tegen van Kate D’Amico en Katie Lewis van Come Recommended. Zij hebben een mooie Infographic van hoe je kunt profiteren van content marketing. Hierin wordt duidelijk uitgelegd hoe content marketing kan worden ingezet en worden er voorbeelden gegeven van bedrijven die dit goed toepassen. De infographic is gemaakt door Shamgar Tracts en hieronder volgt een samenvatting.

Doe mee aan de content marketing revolutie!

De mensen van Come Recommended geven de volgende definitie aan content marketing: “Het aantrekken en/of behouden van klanten door het creëren van waardevolle en boeiende content op een regelmatige basis om zo het gewenste gedrag te handhaven of te beïnvloeden.”

Consumenten willen iets leren en daarom verzamelen zij ten minste 60% van de benodigde informatie om tot een aankoopbeslissing te komen voordat zij gaan praten met een verkoper. Potentiële klanten lezen gemiddeld 10 artikelen voordat zij een aankoopbeslissing nemen. Verder zijn consumenten die via social media in contact komen met merken 2,8x meer bereidt om naar dat merk te zoeken via Google. Tot slot zegt 52% van de consumenten dat blogs van invloed zijn geweest in hun aankoopbeslissingen en 57% van de marketeers stelt dat zij nieuwe klanten hebben verworven via hun blog.

Dump de advertenties!

Dit klinkt heel abrupt, maar probeer in plaats van iets te verkopen een conversatie met je (potentiële) klanten aan te gaan via diverse activiteiten. De meest populaire content marketing activiteiten zijn:

  • Social media (79%)
  • Artikelen (78%)
  • Live evenementen (62%)
  • Digitale nieuwsbrieven (61%)

Probeer verder je content niet alleen op je eigen websites en via social media te verspreiden. De mensen die daar zitten weten namelijk al wie je bent en wat je doet. Om nieuwe klanten te bereiken is het een goed idee om bijvoorbeeld een gastblog te gaan verzorgen.

Zet jij al content marketing in? En wat zijn je resultaten? Laat een reactie achter, ik ben benieuwd!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *