Facebook krijgt minder likes dan seks (infographic)
Laatste update: 30 november 2012

Facebook wint nog altijd in populariteit, maar vinden mensen het ook leuker dan seks? En welke invloed heeft Facebook als verslaving het menselijk brein?

Facebook verslavend

Uit een recent onderzoek door de universiteit van Chicago Booth School of Business kwam naar voren dat social media als Facebook en Twitter moeilijk zijn te weerstaan, zelfs moeilijker dan seks. Het onderzoek werd gehouden in Duitsland onder mensen tussen de 18 en 85 jaar oud.

Dat Facebook zo verslavend is komt door de beschikbaarheid. Tegenwoordig kan iedereen met een smartphone Facebook zonder enige moeite bezoeken.

Seks krijgt meer likes

Maar een nieuw onderzoek gedaan door de University of Canterbury in Nieuw-Zeeland toont aan dat het bedrijven van de liefde de favoriete bezigheid van mensen is, zelf meer dan het bezoeken van Facebook.

Een van de onderzoekers stelt dat psychologen hebben vastgesteld dat individuen hun welzijn proberen te verhogen door drie belangrijke gedragsoriëntaties, te weten genoegen, betrokkenheid en betekenis.

De deelnemers werd gevraagd of ze liever een bericht op Facebook of Twitter plaatsten dan seks te hebben. In dat geval blijkt seks, alcohol drinken en vrijwilligerswerk mensen gelukkiger te maken.

Facebook checken is volgens het onderzoek juist, naast ziek zijn en schoonmaken, een van de meest nare bezigheden. Ook dit dient echter in perspectief te worden geplaatst, want uit een onderzoek door Gazelle.com  blijkt dat 4% van de mensen zijn of haar iPhone gebruikt tijdens seks!

Facebook psychologie infographic

Facebook kan dus verslavend zijn, maar wat heeft dit dan voor invloed op het menselijk brein? Dit heeft de website Best Masters in Psychology onderzocht en verwerkt in onderstaande infographic.

In China, Taiwan en Korea wordt internetverslaving al gezien als een psychologische aandoening, waarbij 30% van de tieners gezien wordt als internetverslaafd. Daarnaast blijkt uit de infographic dat Facebook een schadelijk effect kan hebben op het menselijk brein, zoals een daling van je aandachtspanne. Een oplossing lijkt vooralsnog niet snel voorhanden, omdat internet en social media inmiddels zijn ingeburgerd.

Hoe vaak zit jij op Facebook? En is het volgens jou ook verslavend of valt het wel mee?

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Facebook krijgt minder likes dan seks infographic

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *