Wil je freelancer worden? Bekijk dan eerst eens deze infographic.

Net als vele anderen ben ook ik ooit begonnen als freelancer. Ik schreef al eens over waarom mensen freelancer worden naar aanleiding van een gave infographic daarover.

Via Daily Infographic kwam ik recent onderstaande infographic tegen, waarin de voor- en nadelen over het freelancer worden zijn uitgelegd. De infographic is gemaakt door Jess3 en 24Seven.

Top 3 voordelen

Het grootste voordeel om freelancer te worden is volgens de infographic het salaris ten opzichte van de uren die worden gemaakt. Als freelancer werk je vaak tegen hogere uurlonen dan iemand met een vast dienstverband. Uit de infographic komt bijvoorbeeld ook naar voren dat 55% van de freelancers verwacht dat zijn verdiensten gaan stijgen.

Als tweede reden wordt de balans tussen werk en privé genoemd. Als freelancer bepaal je meestal zelf waar je werkt, zodat je bijvoorbeeld niet elke dag veel hoeft te reizen.

Als derde reden wordt de flexibiliteit genoemd. Je kunt als freelancer namelijk zelf bepalen wanneer je werkt en hoeveel uren je werkt.

Top 3 nadelen

Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen om freelancer te worden. Het meest voorkomende probleem bij freelancers is dat zij piekeren om relevant te blijven voor hun branche.

Het tweede nadeel dat in de infographic wordt genoemd is dat je als freelancer veel te maken hebt met deadlines en je daar ook strikt aan gehouden wordt. Dit kan zorgen voor druk en/of stress.

Het laatste nadeel is dat freelancers vaak een gebrek aan visie hebben over welke richting zij met hun bedrijf willen inslaan. Omdat je vaak op jezelf bent aangewezen is het van belang dat je zelf of samen met een coach een strategie uitstippelt.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

freelancer worden voordelen en nadelen infographic

 

 

 

 

 

 

 

Freelancer worden

Denk jij erover om freelancer te worden, maar zit je nog met een aantal problemen? Neem dan eens contact op of kijk hier voor meer informatie of op Jooble | Banen | Freelance.

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.