Google+ voor bedrijven, wat is het nut?
Laatste update: 3 december 2012

Steeds meer bedrijven zien het nut van social media in, maar richten hun pijlen daarbij vaak alleen op Twitter en/of Facebook. Terwijl juist Google+ voor bedrijven een meerwaarde kan zijn.

Waarom heb ik Google+ nodig?

Bijna iedereen die ik ken gebruikt voor zijn online zoektochten Google. Als je Google.nl bezoekt en een zoekopdracht uitvoert zie je steeds vaker foto’s naast zoekresultaten staan. Dit heet Google Authorship en biedt je de mogelijkheid om jouw foto te vertonen naast zoekresultaten. Deze gegevens zijn afkomstig van een Google+ profiel die iemand heeft aangemaakt.

Google+ is daarnaast inmiddels een van de wegingsfactoren binnen het algoritme van Google. Dit betekent dus dat bedrijven die Google+ inzetten als communicatiekanaal hun kans vergroten om terug te komen in de organische zoekresultaten van Google.

[youtube]http://youtu.be/LX4_TRprjBc[/youtube]

Content claimen via Google+

Maar het gaat verder. Met behulp van Google+ kunnen bedrijven ook pagina’s claimen. Dat het systeem echter nog niet waterdicht is bleek recent wel uit een artikel op Karel Geenen.

Danny Verhoeven van Startingbusiness.nl wist namelijk met behulp van Google+ een discussie op Higherlevel (een forum voor ondernemers) als auteur te claimen.

Google+ voor bedrijven claimen

Afgewacht moet worden hoe Google dit gaat oplossen, maar voorlopig kun je hier als bedrijf van profiteren door ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk content die je hebt geschreven voorzien is van een link naar je Google+ profiel en daarnaast vanaf je Google+ profiel te linken naar websites waar je content op staat.

Overdonderende ROI

Tot slot nog even over de ROI (Return On Investment) van Google+, wat voor bedrijven natuurlijk erg belangrijk is. Deze is uitstekend, want Google+ is gratis! Bekijk bijvoorbeeld eens onderstaande afbeelding van HubSpot:

Google+ voor bedrijven

Daarnaast heb ik nog een aantal redenen waarom Google+ voor bedrijven een meerwaarde kan zijn:

  • Het is momenteel het snelst groeiende social media netwerk.
  • Met Google+ bereik je meer mensen
  • Google+ integreert Google Local/Places (kijk ook eens naar deze 3 tips op Frankwatching)

Meer Google+

Wil je nog meer weten over Google+? Lees dan eens deze 6 tips over Google+ voor bedrijven. Of bekijk eens deze interessante infographic over de zin en onzin van Google+.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *