Infographics zijn de tijd steeds populairder geworden. Een infographic is eigenlijk niets minder dan een afbeelding waarin data op een visuele manier wordt gepresenteerd. Dat deze vorm van content flink aan populariteit heeft gewonnen mag eigenlijk geen verrassing zijn. Je kunt namelijk met een infographic statische data interessant maken.

Zoals je wellicht wel hebt gezien op mijn blog ben ik behoorlijk gecharmeerd van infographics. Zo plaats ik elke vrijdag een infographic over onderwerpen als content marketing en social media. Inmiddels ben ik op zoek naar websites/programma’s waar je gemakkelijk zelf deze content kunt maken en ga ik daar ook een artikel over schrijven. Tips zijn dus welkom!

Infographic stappenplan

Via Frankwatching.com kwam ik ondertussen onderstaande infographic tegen van Infographic Labs, waar in 7 stappen wordt uitgelegd hoe je een infographic kunt maken. Hieronder heb ik ze even kort benoemd.

De eerste stap is logischerwijs tot een idee komen. Maak een lijst met mogelijke ideeën. Maak vervolgens een globaal overzicht van hoe je de informatie in je infographic wilt laten terugkomen, zeg maar het verhaal.

De derde stap is het bepalen van het kleurenschema. Gebruik kleuren die vriendelijk voor de ogen zijn. Daarna maak je afbeeldingen die de aandacht trekken en de behoefte aan tekst tot een minimum beperken.

Stap vijf is om het onderzoek dat je verwerkt hebt in de infographic te onderbouwen met relevante bronnen. Probeer een aantal autoritaire bronnen (bijvoorbeeld Centraal Bureau voor de Statistek, CBS) aan te gebruiken. Daarnaast zullen deze bronnen vervolgens ook eerder geneigd zijn om de content met hun netwerk te delen.

Stap zes is de infographic te voorzien van feiten en conclusies. Zet in simpele statistieken uiteen waar het op neerkomt. Tot slot stel je in stap zeven orde op zaken en pas je waar nodig is nog de infographic aan.

Ben jij een liefhebber van infographics en zet jij ze al in voor je bedrijf?

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.