Houd je hoofd koel met deze hittegolf tips (infographic)
Laatste update: 26 juli 2013

Sinds jaren is er in Nederland weer officieel sprake van een hittegolf. Maar wat kun je doen om  een zonnesteek of oververhitting te voorkomen? Tijd voor een infographic!

Recent las ik op Coosto een artikel hoe je kunt inspringen op hot topics als de hittegolf. Ik ben het volkomen eens met Maartje’s conclusie dat in de rustige zomerperiode je via social media met een goede inhaker meer bereik realiseert en verkoopkansen creëert.

Maar wat als je nu eens gaat kijken hoe je mensen kunt helpen tijdens zo’n hittegolf met waardevolle informatie? Eigenlijk dus de basis van content marketing.

Het artikel inspireerde mij zodoende om eens te kijken of er een interessante infographic is gemaakt over de hittegolf. Want niet alleen in Nederland is er sprake van een hittegolf, ook andere te landen hebben momenteel te maken met extreme hitte. Zo is Centraal Rusland getroffen door een hittegolf, waarbij de temperatuur net als in Nederland richting de 30 graden ging.

Het Russische mediabedrijf RIA Novosti heeft daarom met behulp van een infographic een aantal tips uiteengezet hoe je gedurende een hittegolf het hoofd koel houdt.

Hittegolf infographic

Hittegolf infographic tips

De infographic is opgedeeld in een aantal tips. Uiteraard staan er een aantal tips in die iedereen wel weet. Drink genoeg water, maar niet meer dan 3 liter per dag. Drink daarnaast niet teveel alcohol en sport niet teveel.

Verder wordt onder meer aangeraden om tijdens een hittegolf niet al te veel tijd in de zon te spenderen, vooral niet tussen 11 uur ‘s ochtends en 5 uur ’s middags. Zelf kan ik er ook niet al te lang in zitten.

Opvallend genoeg wordt ook aangeraden om openbaar vervoer tijdens de heetste dagen te mijden. Dat dit nare gevolgen kan hebben bleek recent nog toen mensen onwel werden in een stilstaande trein in Schiedam door de hitte.

Hittegolf eettips

Wat betreft je eetgewoonten raad de infographic aan om die tijdens een hittegolf aan te passen. Eet daarbij vaker kleinere porties. Je dagelijkse portie zou vooral veel koolhydraten (groente, fruit moeten bevatten. Aangeraden wordt om eten te mijden dat:

  • Gefrituurd is
  • Een hoog vetgehalte heeft
  • Gerookt is
  • Gebakken
  • Veel suikers bevat

Het beste om te drinken is:

  • Groene thee
  • Russische kvas (het blijven natuurlijk Russen)
  • Gestoofde fruitdranken (iemand enig idee hoe dat smaakt?)
  • Water

Tips voor mensen met gezondheidsproblemen

Mensen met hartproblemen zouden tijdens een hittegolf een dokter moeten bezoeken voor medisch advies.

Daarnaast zouden mensen met hoge bloeddruk, kanker en obesitas direct zonlicht zoveel mogelijk moeten vermijden.

Heb jij nog tips?

Ik hoop dat deze infographic je helpt om de warme zomerdagen goed door te komen. Heb jij nog tips die niet in de infographic staan maar mensen wel kunnen helpen tijdens een hittegolf? Laat dan een reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *