Interview met Daniël Gruppen van PuurWeb
Laatste update: 4 maart 2015

Daniël heb ik leren kennen nadat hij mij vroeg om mee te werken aan een blog op zijn website over de beste SEO-tools (lees hier mijn tips). In dit interview vertelt Daniël onder meer hoe hij ooit is begonnen met PuurWeb en wat zijn gouden tip is.

Wie is Daniël Gruppen?

Ik ben 30 jaar, de man achter PuurWeb.nl, en woon in Apeldoorn. In 2010 ben ik een eigen webshop begonnen. Om beter te scoren met deze webshop, ben ik me gaan verdiepen in de online marketing.

De online marketing vond ik zo interessant dat ik hier cursussen in ben gaan volgen (online marketing en Google AdWords). Ook heb ik op dit gebied, sinds 2010, meerdere full time banen gehad. Op die manier kon ik de opgedane kennis toepassen in de praktijk.

In mijn vrije tijd zat ik niet stil. Via internet heb ik veel zelfstudie gedaan naar het bouwen van websites in WordPress. Deze vaardigheden, in combinatie met de toenemende kennis en ervaring op het gebied van online marketing, gaven mij de kans om in mei 2014 een eigen bedrijf op te starten, genaamd PuurWeb.nl.

Kun je wat meer vertellen over PuurWeb?PuurWeb Daniël Gruppen

PuurWeb.nl is een internetbureau, gevestigd in Apeldoorn. Het doel van PuurWeb.nl is klanten online op de kaart zetten. Dit wil ik bereiken door het inzetten van mijn ervaring op het gebied van webdesign en online marketing. Mijn core business is SEO en Google AdWords.

Het uitgangspunt van PuurWeb.nl met betrekking tot SEO is om deze diensten zodanig aan te bieden dat de kosten geen drempel mag zijn voor iedereen die een website wil onderhouden. De tarieven zijn volledig afhankelijk van de wensen en van het budget van de klant. Ook zitten de klanten bij PuurWeb niet aan minimale looptijden. Transparantie, persoonlijk contact en het gaan voor een langetermijn relatie staan voorop!

Wat zijn volgens jou de beste SEO-tools?

Goeie vraag ;). Mijn absolute favoriet is Screaming Frog. Dit vind ik wel een must have tool. Hier kan ik dan ook niet meer zonder. Met deze SEO tool krijg je een snel overzicht van de gehele website. Met deze tool kan je snel problemen opsporen en vervolgens wijzigen.

KeyWord Planner is eveneens een tool die ik veel gebruik. Bij het optimaliseren van een website begin ik allereerst met een zoekwoordonderzoek. Aan de hand van de uitslag van dit zoekwoordonderzoek ga ik de websites verder optimaliseren voor Google. De KeyWord Planner is hierbij een enorm handig hulpmiddel.

Waarin onderscheid jij je?

Het klinkt misschien cliché, maar klanttevredenheid staat absoluut voorop! Een langetermijn relatie vind ik erg belangrijk. Om dit te bereiken ga ik klantgericht te werk. Dit betekent dus dat ik doorga tot de klant tevreden is.

Ook bied ik met PuurWeb pakketten aan zonder dat de klant vastzit een minimale looptijden. Iedereen die een website heeft, kan bij PuurWeb aankloppen voor het uitbesteden van zijn of haar online marketing activiteiten. Ik overleg, samen met de klant, de wensen en het maandelijkse budget dat hij of zij per maand beschikbaar stelt voor de optimalisatie van zijn of haar website.

Hoe zet jij online marketing effectief in?

Voor mijn eigen website (PuurWeb) maak ik behalve SEO gebruik van LinkedIn, Twitter en Facebook. Via LinkedIn zit ik in een aantal mooie online marketing-groepen, waarbij ik goede contacten aan overhoud.

Ik ben een gefascineerd SEO’er. Dagelijks lees ik verschillende blogberichten op het gebied van SEO. Dit om continu op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Deze opgedane kennis gebruik ik voor zowel mijn eigen website, als voor de website van mijn klanten.

Wat is volgens jou het grootste voordeel van content marketing?

Content marketing wordt mijns inziens steeds belangrijker! Kwalitatief goede content publiceren is dé manier om hoger in Google te komen. Allereerst vinden bezoekers het geweldig om echt topcontent te lezen. Gevolg hiervan is dat het overal gedeeld wordt. En dit delen heeft weer een positieve invloed op de zoekresultaten. Een win-win situatie dus.

Wat was tot nu toe je grootste uitdaging?

Mijn grootste uitdaging was en is nog steeds het beginnen van mijn eigen bedrijf. De zekerheid van een vast maandelijks inkomen, dat ik jarenlang had, is hiermee volledig weg gevallen. Het is een prachtige uitdaging en het geeft veel voldoening als het positieve resultaten oplevert.

Wat was tot nu toe je grootste succes en wat/hoeveel heeft het jou opgeleverd?

Het grootste succes is opnieuw het beginnen van een eigen bedrijf. Eigenlijk heb ik, sinds ik mijn eerste fulltime baan had, tegen iedereen gezegd dat ik uiteindelijk ‘iets voor mezelf wil doen’. Het werken voor een baas is niks voor mij. Ik wilde altijd al eigen baas zijn. Dat het zover mocht komen, vind ik een mooi succes. Dat het tot nu toe prachtig uitpakt is een nog groter succes. Het levert me veel vrijheid en eveneens ontzettend veel plezier op.

Waar wil je over 5 jaar staan met PuurWeb?

Het is niet mijn wens om personeel in dienst te nemen. PuurWeb.nl is een eenmanszaak en dat wil ik zo houden. Over 5 jaar wil ik zoveel klanten hebben dat ik hier 30 à 40 uur per week mee bezig kan zijn. Hobby’s, familie en vrienden is voor mij ontzettend veel waard. Ik wil hier dan ook genoeg tijd voor overhouden.

Wat is je gouden tip?Daniël Gruppen PuurWeb

Schrijf kwalitatief goede en grote artikelen waar je bezoekers daadwerkelijk wat aan hebben. Je bouwt op deze manier een mooi netwerk op omdat je volgers je gaan zien als een autoriteit. Kwalitatieve topcontent wordt graag gedeeld, wat weer ten goede komt aan de zoekresultaten.

Daniël Gruppen

PuurWeb

 

 

1 Reactie

  1. Roelof Johannes de Haan

    Je ook eigen gezin in toekomst hopelijk

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *