Interview met Gerard Wuite van Wuite Recherche en Incasso
Laatste update: 23 januari 2013

Iedere ondernemer krijgt er wel eens mee te maken. Wanbetalers, diefstal van eigen personeel of onterecht ziekteverzuim. Als ik ondernemers spreek die met deze problemen kampen, verwijs ik ze altijd door naar Gerard Wuite van Wuite Recherche en Incasso. Niet alleen omdat zij in hetzelfde verzamelpand zitten als Slagter Media, maar vooral omdat zij al veel zaken succesvol hebben opgelost.

Omdat ik het werk van Wuite Recherche en Incasso erg fascinerend vind (wie wil nu niet verhalen horen over achtervolgingen, overspelige echtgenotes en andere zaken die zo in een roman zouden kunnen staan) heb ik een interview gehouden.

Wie is Gerard Wuite?

49 jaar. Toen ik 27 jaar was ben ik naar de politieschool gegaan. Het leek mij leuk en afwisselend werk en ik hield wel van de spanning. In de loop der jaren heb ik mij bij de politie op alle soorten van gebieden ontwikkeld. Dat zie je nu goed terug in mijn eigenschappen. Vasthoudend, doortastend, daadkrachtig en flexibel.

Bij de politie ben ik in de Bijlmer begonnen, waar ik gelijk mijn vuurdoop heb gehad als agent. Later ben ik hoofdagent geworden, om vervolgens bij de recherche ook weer de nodige ervaring op te doen. Na 5 jaar heb ik de overstap gemaakt naar de regio Noord-Holland noord.

Het recherchewerk is mij altijd blijven interesseren. De ingewikkelde cases, urenlang onderzoeken, uitpluizen, nadenken en zoeken naar het overtuigende bewijs. Dit laat mij tot heden ten dage nog steeds niet los.

Hoe ben je ooit in het ondernemerschap gerold?

Na mijn politie carrière heb ik de overstap gemaakt naar de commerciële wereld. Dit was een mooie tijd, maar ik wilde toch voor mijzelf beginnen. Ik realiseerde mij dat ik dan nog veel beter zou zijn in mijn vak, omdat ik volledig afhankelijk ben van mijzelf. Hierdoor kan ik in een onderzoek mijn eigen strategie toepassen en tot op vandaag maakt dit mijn bedrijf tot een succes.

Waarin onderscheidt Wuite Recherche en Incasso zich?Wuite Recherche en Incasso interview

Er zijn veel spelers op de markt van recherche. Ze worden ook wel de cowboys van de markt genoemd. Geen vergunning via het Ministerie van Justitie en praktijken als het meenemen van klanten tijdens observaties.

Wuite Recherche is een professionele speler op de markt. Wij zijn flexibel en kunnen op elke gewenst moment inspringen op het verzoek van de klant. Geen administratieve toestand, maar luisteren naar het verzoek van onze klant en daarna zo spoedig mogelijk aanvangen met het onderzoek zodat er en geen kostbare tijd verloren gaat.

Wat verwacht je van de ontwikkelingen rond cybercriminaliteit?

Door de opkomst van het internet zal dit alleen maar toenemen. Bovendien genieten cybercriminelen een soort van anonimiteit en hebben vaak geen gezicht. Dat betekent dat het des te ingewikkelder is om ze op te sporen en te laten stoppen met hun praktijken.

Ik adviseer altijd om aangifte te doen, ook al wordt er niet altijd wat mee gedaan. Als alle mensen dit doen zal er daardoor een hogere prioriteit komen om dit te bestrijden vanuit de politiek.

Hoe denk je dat online marketing er over een jaar uit ziet?

Tegenwoordig is het een must om een website te hebben en je op het internet te promoten. Het is ook niet meer weg te denken uit onze samenleving. Iedereen zoekt alles op via internet. Het is daardoor ook heel belangrijk om je te profileren op het internet.

Van welke beslissing heb je het meeste spijt?

Als startende ondernemer wordt je best in het diepe gegooid en heb ik mij zeker een paar keer goed vergist. Maar dat is vallen en opstaan en dat is ook ondernemen. Je bent goed in je werk, je corebusiness, maar alles wat er daarnaast komt kijken is best veel.

Hier heb ik destijds bijvoorbeeld de verkeerde beslissing gemaakt door een website te laten maken met een eigen simpel cms. Naderhand bleek dat de website eigenlijk niet geschikt was om goed gevonden te worden op internet, waardoor ik een achterstand opliep ten opzichte van andere recherchebureaus.

Nu is er een beter cms-systeem achter de website, waardoor wij alles zelf kunnen aanpassen en bewerken. Maar soms bekruipt mij wel eens het gevoel dat ik hierdoor veel klanten heb gemist.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Blijf wie je bent en haal het beste uit jezelf.

Wat is je gouden tip?Garard Wuite Recherche en Incasso

Als ondernemer moet je altijd actief aanwezig zijn. In de markt en zo ook op internet. Ga nooit achterover leunen!

Gerard Wuite

Wuite Recherche en Incasso

 

Eerdere interviews in 2013

Klik hier voor alle interviews

1 Reactie

  1. Mariska van Dasselaar

    Wuite Recherche en Incasso is echt een aanrader! Zo heb ik ze laatst ingezet voor een incassoprocedure die ik bij een ander bureau al had opgegeven. Wuite zorgde ervoor dat ik binnen 1,5 maand mijn geld weer terug had. Het is daarom extra leuk om dit interview te lezen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *