Interview met René Slagter van IAS17 Consulting
Laatste update: 3 april 2013

Velen zullen bij de naam René Slagter denken dat hij ‘familie van’ is. Ondanks dat hij eveneens in West-Friesland woont, zijn wij zover we hebben kunnen nagaan geen familie van elkaar. Wel vond ik het contact dat nadien ontstaan is en zijn verhaal over zijn recent gestarte bedrijf IAS17 Consulting zo interessant, dat er een interview uit is voortgevloeid.

Wie is René Slagter?

Een enthousiast persoon van 33 jaar die altijd overloopt van energie en ideeën. Naast mijn grote passie IAS17 Consulting ben ik ook actief in de muziek (drums en percussie bij een orkest) en probeer ik regelmatig hard te lopen. Ik woon samen met mijn vriendin Frieda in het pittoreske vissersplaatsje Enkhuizen.

Hoe ben je in het ondernemerschap gerold?

Ik was al een paar jaar aan het freelancen (vakgebied Controlling/IT) toen ik bij een internationale klant een presentatie bijwoonde van een grote mondiale softwareleverancier. Het onderwerp van de presentatie was de softwareoplossing voor nieuwe financiële regelgeving; de klant wilde zich op de nieuwe regelgeving voorbereiden. Ik had mij al verdiept in de materie en gaf mijn klant advies over de mogelijke oplossingen. Uit de presentatie bleek dat er geen softwareoplossing werd geboden. Eerst dacht ik: “hoe kan dit? Veel bedrijven hebben hier binnenkort behoefte aan”. En een paar tellen later wist ik het zeker. Hier moet ik op inspelen; ik ga die software zelf ontwikkelen.

Kun je wat meer vertellen over IAS17 Consulting B.V.?IAS17 Consulting René Slagter

IAS17 Consulting B.V. is 100% gericht op specifieke nieuwe financiële regelgeving (IAS17) in Europa en Amerika. Lease/huurcontracten worden voortaan altijd op de balans gepresenteerd, waardoor financiële kengetallen (zoals solvabiliteit) flink onderuit kunnen gaan. Dit gaat een zeer grote impact hebben voor bedrijven, banken en aandeelhouders. IAS17 Consulting heeft software ontwikkeld waarmee de oude cijfers worden omgerekend naar de nieuwe regelgeving. In de komende tijd kunnen klanten hiermee bereken wat de impact is voor hun eigen organisatie. Wanneer de regelgeving van kracht wordt, kan onze software blijvend ingezet worden. Zo hoeven alle bestaande systemen niet aangepast te worden.

Daarnaast bieden wij trainingen, zowel live als online. Wij leiden consultants en klanten op zodat zij snel de nieuwe (complexe) regelgeving kunnen toepassen. Met de online webtraining zijn onze cursisten in staat om zelfstandig de training te volgen, waar en wanneer het hen uitkomt. Zij worden gekoppeld aan een trainer zodat alle vragen gesteld kunnen worden. De student maakt ook cases die door de trainer worden nagekeken.

Hoe denk je dat online marketing er over een jaar uit ziet?

Pfew, ik ben al blij dat ik begrijp hoe het nu in elkaar zit! De trend dat ook grote ondernemingen de social media inzetten. NS die via Twitter advies geeft aan gestrande reizigers en Albert Heijn die tijdens het EK een facebookwedstrijd opzette, gaat denk ik alleen maar toenemen.

Wat is volgens jou het grootste voordeel van content marketing?

De mogelijkheid om direct te communiceren met mijn doelgroep. Die is in mijn geval behoorlijk specifiek (financiële professionals die te maken hebben met lease/huurcontracten onder IFRS of US-GAAP). Wanneer ik hen wil bereiken via traditionele media, communiceer ik voor 95% met professionals die buiten mijn doelgroep vallen.

Hoe zet jij social media effectief in?

Ons bedrijf heet niet voor niet IAS17 Consulting… Veel mensen die ik spreek weten niet waar die naam vandaan komt, maar bijna 100% van professionals die tot mijn doelgroep horen weet dat wel. Dit helpt om, bijvoorbeeld op Facebook en Twitter, gericht te communiceren over recente ontwikkelingen.

Van welke beslissing heb je het meeste spijt?

Ik ben behoorlijk slecht in achterom kijken. Ik kan dan ook oprecht niet zeggen waar ik spijt van heb. Ook ik heb uiteraard beslissingen gemaakt die niet tot het gewenste resultaat hebben geleid. Maar ik weet door die ‘slechte’ besluiten alleen maar beter wat wél werkt, of wat ik wél wil.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Falen bestaat niet, alleen proberen bestaat. Volgens mij is dit een tip uit het boek “Je ongekende vermogens” van Anthony Robbins. Dit is een aantal jaar geleden voor mij een eye-opener geweest. Ik probeer liever tien dingen en realiseer er zes, dan dat ik vier dingen probeer en die alle vier realiseer.

Wat is je gouden tip?René Slagter IAS17 Consulting

Doe! Vaak hoor ik mensen zeggen: “ik zou eigenlijk…”, of “ik wil misschien…”. Vaak wordt iemand geblokkeerd door het mogelijke mislukken. Of doordat iemand niet weet waar te starten. Mijn advies aan hen is: probeer het gewoon. Het kan hoogstens mislukken…

René Slagter

IAS17 Consulting

 Eerdere interviews in 2013

Klik hier voor alle interviews.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *