Kerstmis infographic voor de beste kortingsacties
Laatste update: 23 november 2012

Nu de kerstdagen naderen kon een infographic over kerstmis natuurlijk niet uitblijven. Na een korte zoektocht vond ik deze op Daily Infographic (een erg gave website als je op zoek bent naar infographics).

Velen kennen inmiddels het Amerikaanse fenomeen Black Friday, waarbij winkels worden bestormd door consumenten die nog de laatste kerstinkopen willen doen. Daarnaast zijn er inmiddels ook Cyber Mondays, waarbij vooral webwinkels een enorme toeloop zien aan bezoekers en aankopen.

Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als Small Business Saturday? Ik in ieder geval niet, maar dit blijkt de dag na Black Friday te zijn. Van de 100 dollar wordt 68 dollar op die dag gespendeerd aan het midden- en kleinbedrijf van de VS, erg veel als je het mij vraagt!

Infographic met koopkalender

In de onderstaande infographic zie je welke dagen het beste zijn voor korting tijdens de kerstdagen (let op, in de Verenigde Staten!), opgesteld door Savings.com.

Uit de infographic blijkt dat 1 op de 3 kerscadeaus elektronica-apparatuur is. De beste dagen om elektronica te kopen zijn 22-26 november en 14-17 december. Let er daarbij wel op dat het vaak productspecifieke deals zijn, dus doe vooraf je huiswerk.

In 2012 zal naar verwachting 65% van de consumenten geld uitgeven aan kleding als kerstcadeau. Voor kortingsacties zijn 25 november en 17 tot en met 25 december de beste dagen. Daarbij zal je waarschijnlijk vooral merkspecifieke deals gaan tegenkomen dan acties die van een keten afkomstig zijn.

Verder zal 24% van de Amerikanen zijn kerstbudget besteden aan kerstpakketten met daarin voornamelijk etenswaren. Ik denk dat dit in Nederland hoger ligt en webshops daarvan kunnen profiteren,. Bij deze kortingsacties is het vooral zaak om te kijken naar last-minute deals.

Ook zal 17% van het Amerikaanse kerstbudget uitgegeven worden aan cosmetica, dus hopelijk kan onze eigen webshop Make-up Your Stash daarvan profiteren. Ik ben benieuwd!

10 omzetverhogende tips

Tot slot krijg ik van ondernemers steeds vaker de vraag hoe zij hun omzet rond kerstmis kunnen verhogen. Daarom heb ik deze 10 omzetverhogende tips opgesteld die je hopelijk verder kunnen helpen.

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Infographic kerstmis kortingacties

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *