Pasen in cijfers (infographic)
Laatste update: 6 april 2012

Elke vrijdag plaats ik op mijn blog een infographic. Omdat het vandaag Goede Vrijdag is en Pasen voor de deur staat, heb ik een geinige infographic gevonden over Pasen.

De infographic is gemaakt door DegreeSearch (klik op de afbeelding voor een vergroting). In de infographic wordt Pasen uiteengezet in cijfers, waarin de focus ligt op de hoeveelheid zoetigheid wij met zijn allen opeten.

Allereerst verwacht 80,2% van de mensen dat zij Pasen gaan vieren (volgens mij viert in Nederland bijna iedereen Pasen toch?). Daarbij valt op dat ondanks de crisis de uitgaven voor Pasen de afgelopen jaren zijn toegenomen.

Verder blijkt dat 70% van de zoetigheid voor Pasen bestaat uit chocolade. Chocoladehazen zijn een van de meest populaire chocolades, waarbij er ieder jaar voor Pasen ongeveer 90 miljoen van worden gemaakt.

Chocoladepaashaas

Wat doe jij bij het eten van een chocoladepaashaas? Eet je eerst zijn oren eraf of begin je bij zijn staart? 76% van de Amerikanen vindt dat je eerst moet beginnen bij zijn oren, terwijl 5% bij zijn voeten start en 4% knabbelt als eerste zijn staart eraf. De overige 15% zal waarschijnlijk zeggen: “Is deze chocolade in de vorm van een konijn dan?” haha.

Tot slot zijn er als bonus in de infographic 18 paashazen verstopt. Weet jij ze te vinden? Ik wens iedereen in ieder geval fijne paasdagen toe!

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *