Schrikkeldag laat iedereen schrikkelen
Laatste update: 29 februari 2012

Iedere vier jaar schrikkeljaar

Eens in de vier jaar is het schrikkeljaar, met 366 in plaats van 365 dagen. Zonder schrikkeljaar zou er na 4 jaar en dag te weinig zijn en zouden de seizoenen langzamerhand niet meer gelijk lopen met het

kalenderjaar.

Het schijnt dat nieuwsgierigheid nieuw leven voor schrikkeljaar heeft ingeblazen en er veel vragen komen over schrikkelen. Op Nu.nl vond ik een leuk artikel over het fenomeen schrikkeldagen.

Verder kwam ik een artikel tegen waarin wordt gesteld dat een gezin met twee kinderen in een schrikkeljaar per saldo 14 euro inlevert door de extra dag. Dit komt door extra boodschappen, gas, licht, water en telefoonkosten die totaal 60 euro aan extra kosten met zich meebrengen. Daartegenover staan natuurlijk ook een aantal voordelen, waardoor het onder aan de streep 14 euro is. Alleenstaanden zijn in totaal 7 euro kwijt. De cijfers zijn van het Nibud en gebaseerd op budgetonderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huwelijksaanzoek op schrikkeldag

Maar sommige mensen hebben er ook al een grote planning op losgelaten. De schrikkeldag is namelijk de enige dag in de 4 jaar dat het aan de vrouw is om haar vriend ten huwelijk te vragen en niet andersom, zoals normaal het geval is. Naar verwachting stappen er daarnaast op schrikkelwoensdag in Nederland ongeveer 250 paren in het huwelijksbootje, zo voorspelt het CBS. Dit zou twee keer zoveel zijn als op een doorsnee woensdag in februari.

Op internet zag ik ook al enkele discussies voorbijkomen dat Nederland werkt op schrikkeldag zonder ervoor betaald te worden, waarbij bijna de helft dit niet weet.

Als eigen ondernemer vind ik een extra dag per jaar natuurlijk prima, een extra dag om met Slagter Media te knallen. Ik heb er dan ook totaal geen last van. Het geeft ook de mogelijkheid om te kijken wat je op deze ‘extra dag’ met content kunt doen en hoe andere media hierop inspelen.

Wat ga jij vandaag op deze bijzondere dag doen? Een nieuwe onderneming starten, een vrije dag opnemen, een aanzoek doen, trouwen of helemaal niets bijzonders?

1 Reactie

  1. Diamanten staan voor liefde

    Ik wist niet dat er zoveel vrouwen waren die de man ten huwelijk hebben gevraagd! Dat is pas emancipatie!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *