Slideshare is de stille reus binnen content marketing (infographic)
Laatste update: 7 september 2012

Deze infographic van Column Five Media laat zien dat Slideshare de stille reus is binnen content marketing.

Slideshare biedt de mogelijkheid om je Powerpoint presentaties, pdf- of word-documenten te uploaden en te delen met je netwerk. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om een presentatie die je recent hebt gegeven kort daarna online te zetten. Zelf gebruik ik nog geen Slideshare, maar naar aanleiding van deze infographic ben ik er wel op een andere manier naar gaan kijken.

Uit een recente studie van de B2B Technology Marketing Community op LinkedIn blijkt dat marketeers een kwart van hun budget besteden aan content marketing. Daarbij zijn 71% van de bedrijven meer content marketing gaan toepassen in vergelijking met een jaar geleden. Ook laat de infographic zien dat content marketing momenteel in 82% van de B2B content marketing programma’s valt.

Zoals velen van jullie inmiddels weten is een van de doelen van content marketing om door waardevolle content te creëren en te delen nieuwe klanten aan te trekken. Steeds meer bedrijven omarmen inmiddels content marketing in hun algehele online strategieën. Slideshare is een van de onderdelen binnen content marketing die je kunt toepassen om jouw doelen te realiseren.

De onderstaande infographic laat goed zien dat Slideshare momenteel het grootste professionalsplatform is voor het delen van content. Per maand heeft de website 60 miljoen bezoekers, terwijl er 3 miljard slides per maand worden bekeken.

Je bent Slideshare vast ook wel eens tegengekomen op LinkedIn en dit laat zien dat het vooral is toegespitst op het bedrijfsleven. Uit de infographic komt naar voren dat het vooral het midden- en kleinbedrijf is dat slideshare gebruikt.

Gebruik jij eigenlijk al Slideshare en zo ja wat vind je er van?

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

 

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *