Social vs search (infographic)
Laatste update: 4 mei 2012

De mensen van MDGadvertising hebben recent een grappige maar tegelijkertijd zeer nuttige infographic gemaakt waarin de verschillen tussen social media en zoekmachine marketing worden uitgelegd.

Uit de infographic blijkt dat voor het genereren van leads zoekmachine marketing effectiever is, zowel richting consumenten als richting bedrijven. Ook om je bedrijf lokaal onder de aandacht te brengen blijkt dat zoekmachine marketing de beste oplossing is.

Maar social media is volgens de infographic juist weer sterker in het zichtbaar maken van je merk. Het leidt tot meer bezoekers naar je website en inschrijvingen op je nieuwsbrief. Tot slot zorgt het voor betere zoekresultaten wat betreft je merk. Social media wint daarnaast ook als het gaat om interactiviteit met je bezoekers.

De conclusie van de infographic is dan ook dat bedrijven het meeste profiteren van hun online activiteiten wanneer zij beide strategieën gebruiken. Dit omdat bedrijven hierdoor meer doelen bereiken, maar ook omdat de strategieën elkaar positief beïnvloeden.

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *