Speel het content marketing spel (infographic)
Laatste update: 11 januari 2013

Soms kom je een infographic tegen waaraan je ziet dat er veel tijd in is gestoken en een achterliggende gedachte achter zit. Dit is zo’n infographic!

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat dat content marketing de belangrijkste drijfveer is voor b2b bedrijven om leads mee te generen. Merken kijken daarom hoe zij kunnen investeren in social media, blogs, e-mail en artikel marketing.

Er zijn drie simpele regels om te zorgen dat je het maximale rendement uit je content marketing inspanningen haalt:

  1. Produceer originele content
  2. Deel deze content door je marketing en pr kanalen
  3. Genereer zichtbaarheid en leads

Content marketing infographic

SocialEars heeft (met dank aan Fisher Vista) op basis van de spelregels van content marketing een leuke infographic gemaakt. Uiteindelijk moet dit ervoor zorgen dat jij het content marketing spel wint en ervoor zorgt dat je je doelstellingen haalt. Speel jij al volgens de regels?

content marketing regels infographic

 

Stappen voor een effectieve content marketing strategie

De eerste stap is om een onderwerp te kiezen. Wanneer je inspringt op onderwerpen die momenteel ‘trending’ zijn is de kans groter dat je terugkomt in de zoekresultaten.

De volgende stap is om zoekwoorden te vinden die aansluiten bij je onderwerp om zo je vindbaarheid te verbeteren. Daarnaast is het aan te bevelen om in de content die je schrijft links op te nemen die verwijzen naar populaire content.

De derde stap is om je content te promoten en te delen via de verschillende social media kanalen. Probeer daarbij invloedrijke personen bij je onderwerp te betrekken. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je content door meer mensen wordt gelezen.

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *