Wat is crowdsourcing (infographic)
Laatste update: 14 september 2012

In deze infographic wordt het begrip crowdsourcing danwel crowdfunding naar mijn mening perfect uitgelegd.

Tot voor kort wist ik niet wat precies crowdsourcing precies betekende. Naar aanleiding van een artikel dat ik kreeg toegewezen voor het magazine van Boerenbusiness ben ik echter dieper in het onderwerp gedoken.

Boeren hebben vaak behoefte aan extern kapitaal, vooral wanneer zij starten met hun onderneming. Nu kun je natuurlijk naar de bank stappen, maar je kunt er ook voor kiezen om geld op te halen middels crowdsourcing.

Buitengewone varkens

Recent stond er op Karel Geenen een interessant artikel met 12 consumententrends die je niet mag missen. Een van die trends is custowners, waarbij consumenten investeren in een bedrijf om zowel financiële als emotionele winst te realiseren.

Een mooi voorbeeld hiervan is Buitengewone Varkens. Deze varkens leven altijd buiten en hebben volop ruimte voor natuurlijk gedrag. Wanneer je €100 investeert krijg je gedurende 3 jaar voor €150 aan Buitengewone Varkens producten en voor 2 personen toegangskaarten tot een van de evenementen. Hierdoor worden de investeerders betrokken bij het initiatief.

Crowdsourcing infographic

De infographic die ik recent vond op Daily Infographic gaat in op de betekenis van crowdsourcing en hoe het precies werkt. Ook worden de voor- en nadelen belicht. Naar mijn mening is het een prima initiatief voor zowel bedrijven als consumenten.

Er is echter wel een reden om tegen crowdsourcing te zijn en deze wordt perfect verwoord in de infographic. Crowdsourcing zorgt er namelijk voor dat de marktwaarde van voorheen hooggeprijsde professionele producten en diensten lager wordt. Hierdoor krijgen amateurs de mogelijkheid om de concurrentie aan te gaan, maar komen professionals buitenspel te staan.

Hoe denk jij over crowdsourcing? Denk je dat het een meerwaarde kan zijn voor zowel consumenten als bedrijven?

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Bekijk hier alle infographics op Slagter Media.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *