Werken tijdens vakantie?
Laatste update: 27 augustus 2012

Inmiddels ben ik alweer een week terug van een heerlijke vakantie in Wallonië, België. Ik vind het altijd fijn om even de batterijen in augustus op te kunnen laden.

Uit onderzoek kwam recent nog naar voren dat tijdens vakantie ruim een derde contact heeft met zijn werk. Om helemaal uitgerust te zijn na mijn vakantie wilde ik Slagter Media juist laten voor wat het was. Geen e-mail en de telefoon stond ook uit. Tijdens vakanties wil ik niet werken, want dat leid alleen maar af en dan voelt het helemaal niet meer als vakantie.

Probleempje

Maar omdat ik dus nooit mijn werk meeneem naar vakantie had ik dus wel een klein probleem. Ik had namelijk bedacht om mijn website gewoon door te laten draaien terwijl ik weg zou zijn. Dit betekende dat ik een aantal artikelen op voor zou moeten schrijven voor mijn website en deze klaarzetten in mijn cms systeem.

Het schrijven van de artikelen ging boven verwachting goed, ondanks (of misschien wel dankzij) de gestelde deadline. Ik schreef een artikel over de top 5 online marketing fouten, gebaseerd op een mooie infographic, en 10 tips om tijd te vinden om te bloggen. Daarnaast stond er ook een interview klaar dat ik al eerder hield met Hubert Mooren van Netnotion.

Vervolgens zouden deze artikelen ook gepromoot moeten worden via social media. Ik zou niet op internet gaan en omdat ik het niet wilde uitbesteden, moest dus ook hier een schema voor worden opgesteld. Met Hootsuite is dit echter kinderlijk eenvoudig.

Experiment

Ik zag het ook als een soort van experiment, wat zou er gebeuren als ik op vakantie was? Zouden mensen mijn artikelen evengoed doorsturen? En wat zou er gebeuren met reacties op mijn artikelen, als die er überhaupt zouden zijn.

Maar ook was ik benieuwd of het aantal bezoekers zou teruglopen, omdat ik ook niet actief zou zijn op andere websites en op social media. Ik krijg namelijk ook veel verkeer vanaf websites waar ik een reactie achterlaat (een goede reden voor je om daarmee te beginnen).

De resultaten van dit ‘experiment’ zijn zeker hoopvol. Berichten die ik had klaargezet in Hootsuite werden doorgestuurd en er volgden reacties op mijn artikelen. Zo stuurde onder meer Sonja van Vuren diverse artikelen door (waarvoor nog bedankt). Ook kreeg ik diverse nieuwe volgers, waaronder PRDutch.

Daarnaast vielen de bezoekersaantallen ook niet terug, zoals blijkt uit onderstaande screenshot van Google Analytics. Ik was van 3 tot en met 17 augustus op vakantie, maar er was geen echte dip in deze periode (klik op de afbeelding voor een vergroting).

Webshop gesloten

Voor onze webshop Make-up Your Stash hadden we besloten om de website offline te zetten. Tijdens onze vakantie zou het namelijk niet mogelijk zijn om bestellingen te verwerken, wat natuurlijk tot verwarring, irritatie en klachten zou kunnen leiden.

Om dit te voorkomen hadden wij op de website neergezet dat de webshop tijdens onze vakantie offline was en wij weer vanaf 20 augustus online zouden zijn. Direct nadat wij weer online gingen stroomden de bestellingen binnen en kregen we likes op onze Facebook-pagina vanwege het feit dat we weer open waren!

Maar wat heb ik dan wel gedaan tijdens vakantie?

Ik heb veel boeken gelezen. Normaal heb ik daar weinig tijd voor, maar ik vind de vakantie daar ideaal voor. Voor mijn vakantie deed ik via Twitter een oproep aan mijn volgers om met suggesties te komen voor leuke boeken.

Ik heb De Prooi gelezen, over de ondergang van ABN AMRO, en De Vastgoedfraude, over de fraude die er onder meer ontstond bij Bouwfonds. Erg gave boeken en ik beveel ze iedereen aan. Oh ja en Purple Cow van Seth Godin, ook een gaaf boek.

Daarnaast kreeg ik nog van een aantal suggesties van onder meer Ruben Bunskoeke voor het boek The 4 hour workweek en van Oogstonline het boek Verleiden op internet. Ik hoop deze boeken in de komende tijd nog te gaan lezen, maar in ieder geval bedankt voor de suggesties!

Natuurlijk had ik mijn laptop wel mee en heb ik samen met mijn vriendin en haar broertje lekker gegamed en video’s gekeken. Maar geen minuut heb ik erover nagedacht om mijn e-mail te controleren of de behoefte om op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen in Nederland.

Ik kan dus zeggen dat het experiment redelijk geslaagd is. Maar bovenal heb ik een erg lekkere vakantie gehad en ga ik er de komende maanden weer vol tegenaan!

2 Reacties

 1. Remon

  Ha Christian,

  Leuk artikel, en het is inderdaad erg makkelijk om alles in te programmeren zoals : artikelen, mailtjes en tweets. Dat is gewoon het mooie aan internet marketing!

  Wel riskant om je webshop offline te halen, neem aan dat je hier wel goed over hebt nagedacht alvorens je een besluit hebt genomen. Ik had persoonlijk toch wel wat zenuwen gehad als ik dit zou doen.

  Hoop dat je weer helemaal opgeladen bent om weer te gaan knallen!

 2. Christian Slagter

  Hey Remon, bedankt :).

  We hebben op de webshop een tekst neergezet dat we gesloten waren van 3 t/m 20 augustus. We doen namelijk met de webshop alles zelf en dan had je niet kunnen leveren, wat ik nog riskanter vind.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *