Het jaaroverzicht van Slagter Media
Laatste update: 30 december 2011

Het jaar 2011 loopt op zijn einde, en dan is het altijd het moment om ‘de lijstjes’ voor de dag te halen. Het leek mij daarom leek om eens een jaaroverzicht te maken van wat ik het afgelopen jaar heb gedaan.

2011 was het eerste volledige jaar van Slagter Media en ik mag zeker niet klagen hoe het is verlopen. Het schrijven van héél veel artikelen voor diverse opdrachtgevers, zowel voor online als offline media, de verdere ontwikkeling van Slagter Media met daarbij een geheel nieuwe website, de start van het bedrijf van mijn vriendin…. Te veel eigenlijk om op te noemen! In vogelvlucht volgen hieronder mijn belevenissen over het afgelopen jaar.

Januari

De eerste maand van het nieuwe jaar is altijd spannend natuurlijk. Zoveel plannen die ik op de planning had staan, wat ik wilde gaan bereiken met mijn bedrijf. Genoeg te doen dus!

Maar eerst uiteraard opdrachten uitvoeren voor de bestaande opdrachtgevers zoals Analist.nl en Beleggers Belangen. Zoals je kunt zien in mijn portfolio heb ik voor Analist.nl op dagbasis artikelen geschreven over aandelen en economische ontwikkelingen. Voor Beleggers Belangen (Reed Elsevier) schrijf ik op regelmatige basis voor het magazine. Ook schrijf ik voor het maandelijkse magazine van Beursgenoten.

In die tijd zat ik ook met de gedachte te spelen om een stagiair aan te nemen. Via Stageplaza en een vacaturetekst op mijn website kwam ik in contact met een aantal studenten. Om uiteenlopende redenen werden zij het echter niet en ging ik in mijn eentje verder.

Eind januari vroeg ook mijn boekhouder Planmasters of ik voor hen een aantal artikelen zou kunnen schrijven, dus een nieuwe opdrachtgever was binnen!

Februari

De eerste maand was omgevlogen toen februari alweer aanbrak. Natuurlijk schreef ik wekelijks artikelen voor mijn huidige opdrachtgevers en was ik aan het brainstormen over nieuwe ideeën. Gelukkig had ik genoeg werk omhanden dus kon ik lekker doorknallen!

Maart

Maart, de maand waarin ik ben geboren (de 19e) en (alweer) 26 jaar werd. Nog altijd had ik niet te klagen over het aantal opdrachten, maar natuurlijk wil je meer. Helaas zou dit wel de laatste maand worden waarin ik artikelen zou schrijven voor Analist.nl. Zij besloten namelijk om niet langer mijn artikelen af te nemen. Niet vanwege de kwaliteit, want die vonden ze prima, maar vanwege de economische omstandigheden. Jammer natuurlijk maar dat kan gebeuren. Na juni zouden we officieel afscheid van elkaar nemen.

Gelukkig mocht ik ook een nieuwe relatie verwelkomen; IEX. Voor hen heb ik een aantal interviews gehouden met analisten over hun verwachtingen voor 2011 (niet wetende wat er nog allemaal zou gaan gebeuren!), welke werden geplaatst in het magazine van Royal Bank of Scotland (RBS).

April

Vanwege de opdracht van IEX en doorlopende opdrachten had ik voorlopig even een volle agenda. Gelukkig was er ook tijd voor ontspanning met de jaarlijkse MoneyMatch. Dit is een voetbalwedstrijd tussen financiële managers en financiële journalisten en wordt al jaren gehouden in de Amsterdam ArenA. Dat is natuurlijk hartstikke gaaf, want wanneer krijg je de kans om daar te mogen voetballen?! Wij (de journalisten), met als coach Johnny Rep, wonnen uiteindelijk met 4-2. Helaas heb ik dit jaar niet gescoord maar wel weer een mooie dag gehad.

Mei

Naar aanleiding van een onderzoek dat ik op internet tegenkwam over Twitter en de effecten daarvan voor Center Parcs heb ik daar een eigen onderzoek voor gedaan en een artikel over gepubliceerd. Ik heb daar heel veel leuke en positieve reacties op ontvangen.

Verder ben ik nog op vakantie geweest naar Gran Canaria, gaaf om daar eens te zijn geweest. Goed ook om even de batterij op te laden en te kijken wat ik de rest van het jaar wilde gaan bereiken.

Juni

In juni heb ik een onderzoek verricht voor FritsPrint naar de klanttevredenheid van hun relaties en naar de mogelijkheden van nieuwe initiatieven voor het bedrijf. Op basis van mijn onderzoek zijn zij begonnen met een aantal nieuwe diensten en help ik hen waar nodig met SEO Copywriting en Content marketing. Alweer een nieuwe klant dus!

Juli

Een maand waarin veel mensen op vakantie zijn, maar voor mij juist een spannende maand. Ik mocht namelijk weer een nieuwe opdrachtgever verwelkomen, Boerenbusiness. Met mijn boerenachtergrond en affiniteit met de economie sloot dit perfect aan. Regelmatig was ik bij Boerenbusiness op het kantoor in Lelystad te vinden om samen met de redactie te sparren over de onderwerpen voor de website alsook over nieuwe producten/diensten, allemaal erg leuk. Ik schrijf dan ook nog met veel plezier voor hen.

Augustus

In de eerste twee weken van augustus was ik op vakantie naar Noord-Engeland. Ondanks het wisselvallige weer was het een erg gave vakantie, genoeg gezien en gedaan. Daarna was het weer tijd om met Slagter Media aan de gang te gaan.

September

De maand na de zomervakantie, waarin iedereen weer terug is van vakantie en zich opmaakt voor het laatste kwartaal van het jaar. In deze maand was er de oprichting van DutchContent, het bedrijf van mijn vriendin Saskia Koster. Uiteraard ben ik daar supertrots op! Haar bedrijf houdt zich bezig met zoekmachine marketing.

Oktober

Oktober stond vooral in het teken van de lancering van de nieuwe website. Met een totaal nieuwe website, nieuw logo en nieuwe diensten (content marketing) heb ik Slagter Media weer verder gebracht. Verder heb ik samen met Saskia een presentatie gegeven op Hogeschool InHolland Alkmaar, wat ook erg leuk was om te doen.

November

De 11e maand van 2011 was ik vooral bezig met het schrijven van artikelen en stiekem alvast aan het vooruit kijken naar 2012. Deze maand was ook de eerste volledige maand na de lancering van de nieuwe website en de vele positieve reacties sterkten mij in de weg die ik was ingeslagen, altijd prettig natuurlijk.

December

De laatste maand van het jaar kwam sneller dan ik had verwacht, zo snel is 2011 gegaan. December stond vooral in het teken van het afronden van het jaar en doelstellingen zetten voor 2012. Maar ook het schrijven van kerstkaarten en langsgaan bij relaties. Daarnaast ben ik nog samen met Saskia even een weekje naar Berlijn geweest, een erg gave stad waar we in een super appartement zaten! En tot slot kwam daar ook nog een nieuwe opdrachtgever bij, waar ik nog niet zoveel over kan zeggen maar natuurlijk wel hartstikke gaaf.

Slotwoord

2011 ligt alweer bijna achter ons en 2012 staat voor de deur.  Het afgelopen jaar heb ik veel nieuwe en toffe mensen leren kennen en mooie opdrachten mogen vervullen. 2012 wordt voor mij een jaar dat vooral in het teken gaat staan van ontwikkeling. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!

Bij deze wil ik al mijn relaties bedanken voor het afgelopen jaar. Bedankt voor het vertrouwen in mij en de complimenten over het geleverde werk. Ik hoop jullie ook volgend jaar van dienst te mogen zijn en natuurlijk samen met jullie en nieuwe opdrachtgevers verder te groeien! Daarnaast wil ik ook de mensen bedanken die mij het afgelopen jaar gesteund hebben en dan speciaal natuurlijk Saskia.

Fijne dagen en tot in het nieuwe jaar, we gaan ervoor!

1 Reactie

 1. Laura

  Hai Chris,
  Ben dan wel geen zakelijke relatie, maar vind het heel leuk om je overzicht te lezen. Wat heb je al veel bereikt met Slagter Media!!
  Hoop dat 2012 net zo succesvol wordt 🙂
  Groetjes!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jaaroverzicht Slagter Media 2015 - […] Wil je weten hoe de vorige jaren zijn verlopen? Hier vind je de jaaroverzichten van 2014, 2013, 2012 en 2011. […]
 2. Jaaroverzicht 2016 en vooruitblik 2017 - […] 2011 […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *