Interview met online ondernemer Jacko Meijaard
Laatste update: 21 augustus 2013

Jacko Meijaard startte als ondernemer ooit met een gamewebsite en zag mede daardoor dat je met online ondernemen geld kunt verdienen. Inmiddels richt hij zich onder meer op het helpen van ondernemers die ook online succes willen boeken. Jacko heeft de ‘eer’  om als eerste Zeeuw geïnterviewd te worden voor Slagter Media en zijn verhaal te vertellen over Internetsuccesgids.nl.

*Update: Het interview met Jacko dateerde van augustus 2013, daarom vonden wij het de hoogste tijd om weer eens contact met hem op te nemen en te vragen hoe het inmiddels met hem gaat.

Wie is Jacko Meijaard?

Ik ben een jonge ondernemer (1991) die gepassioneerd is in internet marketing en zoekmachine optimalisatie. Sinds een aantal jaren woon ik weer in mijn geboorteplaats Yerseke, nadat ik in Utrecht journalistiek en internationale communicatie studeerde. Verder praat ik niet over problemen maar over oplossingen en ben ik eigenaar van Meijaard Media, dat zich voornamelijk richt op content marketing.

Hoe ben je ooit in het online ondernemerschap gerold?

Jacko Meijaard van InternetsuccesgidsDat is eigenlijk een heel grappig verhaal. Toen ik zo’n 14 jaar oud was, was ik een fervent gamer en surfte heel wat uurtjes af om het laatste gamenieuws te vinden. Omdat ik veel op gamewebsites te vinden was, wist ik op den duur hoe deze websites in elkaar staken en besloot dat ik dit beter kon.

Ik ben dan ook begonnen aan het opzetten van mijn eigen website. Deze behandelde echter niet alleen games, maar ook muziek, films en gadgets. Erg uniek voor die tijd!

Ik vond het enorm leuk om alles te regelen en dit op te zetten. Via andere websites had ik een grote hype omtrent mijn website gecreëerd en op de eerste dag haalden we zo’n 500 unieke bezoekers. En dat terwijl niemand eigenlijk wist hoe mijn website er uit zou komen te zien, en wat het eigenlijk was.

Dat was voor mij het moment dat ik wist dat het internet een geweldig middel is om veel mensen tegelijkertijd te bereiken, en geld mee te verdienen!

Ik verdiende toen geld met Google AdWords en bannering. Dit was echter niet zo heel veel, want ik deed het meer voor mijn plezier. Het mooiste was toch wel dat we gratis review games kregen en we gewoon naar persevenementen mochten waar de ‘grote’ pers ook aanwezig was!

Inmiddels ben ik druk bezig met mijn nieuwe project genaamd Internetsuccesgids.nl, waarmee ik andere ondernemers wil informeren en inspireren.

Wat wordt volgens jou de belangrijkste online trend in de komende 12 maanden?

Video, ongetwijfeld. Video wordt steeds belangrijker en zal een steeds grotere rol op het internet gaan spelen.

Daarnaast zullen website-eigenaren uit de anonimiteit moeten komen en laten zien wie het gezicht van de website is. Mensen zullen het steeds belangrijker vinden om iets te kopen op een website waarvan zij weten wie de persoon of organisatie achter de website is.

Deze twee vallen gelukkig goed te combineren. Zo zie je steeds meer videoblogs op websites, dit zorgt voor een groter vertrouwen en hiermee kun je autoriteit uitstralen.

Wat is volgens jou het grootste voordeel van content marketing?

Content marketing heeft vele voordelen. Zo is het ten eerste al enorm goed voor de zoekmachines om regelmatig nieuwe content te plaatsen. Google houdt namelijk van nieuwe content en zal jouw website in de meeste gevallen hoger plaatsen in de zoekmachines.

Daarnaast is content marketing een geweldige manier om de consument tevreden te stellen. Op het internet is iedereen namelijk op zoek naar informatie. Als jij goede content weet aan te bieden, zal de consument zeer waarschijnlijk regelmatig op jouw website terugkomen en tot kopen overgaan.

Het is wel belangrijk om content aan te bieden die van hoogwaardige kwaliteit is en echt een meerwaarde te bieden heeft.

Hoe zet jij social media effectief in?

Door persoonlijk over te komen. Veel mensen denken dat social media alleen maar inhoudt om aanbiedingen en acties te communiceren. Dat werkt dus niet.

Om social media effectief in te zetten moet je juist de dialoog aangaan en interactie zoeken; interessant zijn!

Unieke, grappige en/of informatieve informatie over jouw bedrijf is waar mensen van smullen. Ook willen je Twitter volgers of Facebook fans niet als consument behandeld worden. Wees interessant!

We hebben elkaar al eerder gesproken, wat is er in de tussentijd gebeurd?

Heel veel!

Intussen heb ik meer dan 2000 mensen geholpen om geld te verdienen op het internet (met affiliate marketing) en heb ik diverse mijlpalen gehaald, zoals een nummer één positie in PayPro Marketing en diverse 10K+ lanceringen gehad.

Daarnaast ben ik druk bezig geweest met het uitbreiden van mijn affiliate marketing vastgoed en zit Internet Succes Gids.nl ook flink in de groei.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is als het ware dat je andermans producten promoot, in ruil voor commissie.

Dus jij promoot een product of een dienst van iemand anders, en wanneer iemand via jouw affiliate link (jouw unieke link) koopt, krijg je daar een bepaald bedrag commissie over.

Dit is voor de eigenaar van een product erg interessant, aangezien die alleen maar hoeft te betalen wanneer er daadwerkelijk iets verkocht is.

Voor een affiliate is dit juist een interessant verdienmodel, omdat dit heel erg op te schalen is, en de affiliate zelf geen producten op de post hoeft te doen of iets dergelijks.

Kun je wat meer vertellen over de affiliate marketing revolutie?

De Affiliate Marketing Revolutie (uiteraard is dit een affiliate link) is mijn stap voor stap blauwdruk waarin ik uitleg hoe ik mijn affiliate marketing business heb opgezet.

Het is een complete videotraining die alle stappen laat zien die je moet maken om een succesvolle affiliate business op te zetten. Alle technieken en methoden die ik gebruik om dagelijks een passief inkomen te verdienen, heb ik verwerkt in de Affiliate Marketing Revolutie.

Ik vind het erg tof om te zien dat de Affiliate Marketing Revolutie zo goed is ontvangen; momenteel staat ie op nummer 1 in PayPro Marketing en krijg ik vrijwel dagelijks mails van mensen om me te bedanken dat ze nu eindelijk geld verdienen op het internet.

Hoe heb je zo’n hoge positie weten te behalen in PayPro?

Door een goed product én een lange termijn visie te hebben.

Je komt niet zomaar in de top van PayPro, maar wanneer je een goed product hebt en constant aan je marketing én product blijft bouwen, word je daarvoor beloond.

Toen ik de Affiliate Marketing Revolutie ongeveer een jaar geleden uitbracht begon ik meteen met het split-testen van verschillende landings- en verkooppagina’s. Door constant te kijken wat beter converteert, haal ik meer leads en verkopen binnen, wat weer resulteert dat meer affiliates mij gaan promoten en ik ook meer verkoop.

Ook de goede naam die ik middels Internet Succes Gids.nl heb opgebouwd helpt hier natuurlijk mee; altijd eerlijk zijn in je business.

Wat was tot nu toe je grootste uitdaging?

Mijn grootste uitdaging was de beslissing om helemaal voor mijzelf te gaan beginnen. Veel mensen in mijn directe omgeving gaven mij het advies om niet voor mijzelf te starten en dat maakt het natuurlijk wel lastig!

Toch heb ik nog geen enkel moment spijt gehad om voor mezelf te beginnen en vind ik het hartstikke leuk. Ik haal er enorm veel voldoening uit. En dat is toch waar het om gaat!

Wat was tot nu toe je grootste succes en wat/hoeveel heeft het jou opgeleverd?

Mijn grootste succes is dat het me gelukt is om geld te verdienen met het internet. Het maakt niet uit waar ik ben, als ik maar een computer en een internetverbinding heb kan ik aan de slag.

Ik heb volledige vrijheid en dat vind ik het mooiste wat er is.

Veel vrienden en kennissen kijken me raar aan als ik zeg dat ik geld verdien op het internet. Ze weten dan niet dat dit mogelijk is en hoe dit precies werkt; ze denken dan dat het te mooi is om waar te zijn.

Ik raad dan ook iedereen aan om zich te interesseren in de vele mogelijkheden van het internet. Je kunt er veel meer mee doen dan alleen maar achter Facebook zitten ;).

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Het beste advies komt van Richard Branson. Deze man is een echte inspiratiebron voor mij. Zijn advies is dat je simpelweg moet doen wat je leuk vindt in het leven. Als je dat doet, zul je nooit meer te hoeven werken. Je bent dan bezig met je hobby.

En daar gaat het ook om vind ik. Als je niet doet wat je leuk vindt, zullen de resultaten nooit goed zijn en word je nooit succesvol.

Een ander inspirerend advies wat hij geeft is om gewoon aan de slag te gaan en niet bang zijn om te falen. Dit klinkt heel gemakkelijk, maar in de praktijk blijkt dit toch lastiger te zijn. Er is namelijk altijd wel iets wat je tegenhoudt of waardoor je bepaalde stappen niet durft te zetten.

Nooit is de perfecte tijd en er zullen altijd meer redenen zijn om iets niet te doen, dan om wel te doen. Begin vandaag nog met het verwezenlijken van je droom en wees niet bang.

Wat is je gouden tip?

Wat ik aan iedereen wil meegeven is dat je niet bang moet zijn om te falen. Neem actie en laat je dromen werkelijkheid worden.

Interview met Jacko MeijaardTrek je niks aan van de mensen die niet in jou geloven. Vaak willen andere mensen jou niet zien slagen of geloven ze niet dat jij het niet kan, omdat zij het niet kunnen.

Laat je door niks of niemand stoppen. Jij hebt een bepaalde droom, en het is aan jou om die werkelijkheid te laten worden.

Het zal moeilijk zijn en waarschijnlijk wil je op sommige momenten stoppen. Doe dit niet. De meest succesvolle mensen zijn juíst succesvol geworden doordat ze nog net één keer zijn doorgegaan nadat ze gefaald hadden.

Door te falen leren we elke dag weer nieuwe dingen bij. Ga door en stop niet totdat jij succesvol bent!

Jacko Meijaard

Internetsuccesgids.nl

Andere interessante interviews:

2 Reacties

 1. hennie bezemer

  Hoi Jacki
  Hoe zit het met inkomstenbelasting

 2. Jacko Meijaard

  Hi Hennie,

  Net als bij ‘normale inkomsten’ geldt ook met geld wat je op internet verdiend: dit moet je netjes opgeven bij de Belastingdienst en hier moet je belasting over betalen.

  Echter, maak je hier pas ‘zorgen’ over als je daadwerkelijk geld gaat verdienen, dan wijst dit zich vanzelf. Ik heb er trouwens ook een artikel over geschreven, zie: https://www.internetsuccesgids.nl/geld-verdienen-op-internet-belasting/

  Succes!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jaaroverzicht 2016 en vooruitblik 2017 - […] Jacko Meijaard van Internetsuccesgids (2.322 weergaven) […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *